Mourinho 'gol çizgisi teknolojisi' istedi maliyeti dudak uçuklattı

Antalyaspor maçından sonra 'Süper Lig için gol çizgisi teknolojisi lazım' ifadelerini kullanan Mourinho her ne kadar bu konuda haklı olsa da uygulamanın maliyetinin 5 milyon euro olması birçok federasyonu geri adım attırıyor.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, 2-0 kazandıkları Antalyaspor maçının ardından yaptığı açıklamalarla yine gündeme damga vurdu.

MOURİNHO'DAN GOL ÇİZGİSİ TAVSİYESİ

İlk yarının başında çizgiyi geçip geçmediği tartışma konusu olan pozisyonda F.Bahçe'nin golü haneye yazılmadı. Hem yorumcular hem taraftarlar bu pozisyonla ilgili tartışmaya girdi, ekranlarda ilginç görüntüler yaşandı. Portekizli hoca, İngiltere'yi örnek göstererek gol çizgisi teknolojisiyle ilgili gelen soruda lige bu konuda bir öneri yaptı.

TÜRKİYE'NİN BUNA İHTİYACI VAR

Dünyaca ünlü teknik adam, "İngiltere'deki insanlara eğer izledilerse gol çizgisi teknolojisinin olmaması garip gelmiştir. Türk futbolunda buna ihtiyaç var. Avrupa'da neredeyse her ülkede var" dedi.

5 LİGDE UYGULANIYOR

Ancak sistem, küçük ve geliri kısıtlı federasyonlar tarafından uygulanmıyor. İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya ve Suudi Arabistan'da uygulanıyor.

Sistemin maliyeti içinde çip olan top için 250.000 eurodan başlayıp Hawk-Eye veya GoalControl sistemleri için 500.000 euroya kadar çıkıyor.

GOL ÇİZGİSİNİN MALİYETİ 5-6 MİLYON EURO

Geçen sezon Real Madrid-Barcelona maçında Yamal'ın attığı golde VAR hakemi, "Topun çizgiyi geçtiğine dair yeterli kanıt yok" diyerek tartışma yaratmıştı.

La Liga Başkanı Tebas da "Yılda ancak 2-3 kez olacak pozisyonlar için en az 5-6 milyon euro harcamamız gerekir, parayı daha fazla kameraya harcarız" diyerek bu sistemin maliyetli olduğunu söylemişti.

İnsan faktörünün sporun içinden kaybolması ve güvenilirlik açısından Hawk-Eye sistemini teniste kullanılmaması için Federer ve Nadal da eleştirmişti.

Fenerbahçe