İnter, Chelsea' ve Madrid'de aynısını yapmıştı! Mourinho'nun etkisini Mayıs'ta göreceksiniz

Fenerbahçe'nin başına Süper Lig'de 7 maçta 16 puan toplayan Jose Mourinho'nun bu başlangıcı şampiyonluğun habercisi gibi oldu...

Jose Mourinho yönetiminde 7 haftada 16 puan toplayan Fenerbahçe özellikle oynadığı futbolla eleştiri alırken, Takvim'de yer alan habere göre bu sezon başlangıcının aslında Portekizli hoca için bir sürpriz olmadığı ortaya çıktı.

İNTER CHELSEA MADRİD'DE DE AYNI BAŞARIYI YAKALAMIŞTI

Mourinho'nun Avrupa'nın 3 büyük ligi Premier Lig, La Liga ve Serie A'da şampiyonluk yaşadığı 6 sezonu mercek altına alan Takvim çarpıcı detaylara ulaştı. Tecrübeli teknik adam bu 6 sezonun 4'ünde çok benzer başlangıçlara imza atmış. Chelsea'de 2004-2005 sezonuna 7 maçta 5 galibiyet ve 2 beraberlik ile start veren Mourinho yine Inter'in başındaki iki sezonuna da 7 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi ile başlamıştı. Portekizli hoca, Real Madrid'de 2011-12 sezonunun ilk 7 haftasında da 5 galibiyet, 1 beraberlik, 1 yenilgi yaşamıştı.

MOURİNHO ETKİSİNİ MAYISTA GÖRECEKSİNİZ

Başarılı hoca bu 4 sezondan farklı olarak Chelsea'de 2005-2006'da 7'de 7 yaparken, 2014-15'te 6 galibiyet ve 1 beraberlik elde etmişti. Mourinho geçtiğimiz gün basın toplantısında, "Mourinho etkisini şimdi değil mayıs ayında göreceksiniz" demişti.

Fenerbahçe