Hakan Çalhanoğlu 5 yıldızın ismini açıkladı! "Bu yetenekler en güzel kanıttır"

İnter ve Milli Takımın yıldızlarından Hakan Çalhanoğlu; Arda Güler, Kenan Yıldız, Orkun Kökçü, Semih Kılıçsoy, Bertuğ Yıldırım hakkında açıklama yaparak "Biz bir futbol ülkesiyiz ve her geçen yıl da genç yeteneklerimiz artıyor" ifadelerini kullandı.

A Milli Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu, Milliyet’e dikkat çeken açıklamalar yaptı. Detaylar...

BİRBİRİMİZİN AÇIĞINI ARAMIYORUZ

Almanya’daki 2024 Avrupa Şampiyonası sırasında yaşadığımız 45 günlük kamp süreci bana göre takımımız için en önemli dönüm noktalarından birisiydi. Kenetlendik ve aile olduk. Bu kampta aramızdaki dostluk bağı, kardeşlik bağına dönüştü. Gerek ortaya koyduğumuz oyun anlamında gerekse ikili ilişkilerimizde bu bağ güçlenmeye devam ediyor. Biz takım olarak birbirimizin açığını aramak yerine birbirimize ne katabiliriz, aramıza yeni katılan genç arkadaşlarımıza ne gibi faydalar sağlayabiliriz bunun üzerine yoğunlaşıyoruz. Biz büyük bir aile gibi birbirimize destek olarak gelişmeye, başarmaya odaklanıyoruz.

MONTELLA NEREDE NASIL KONUŞACAĞINI İYİ BİLİYOR

Teknik direktörümüz Vincenzo Montella’yı artık herkes yakından tanıyor. Hocamız ve bizim birbirimizi anlamamızı sağlayan en önemli unsur, ay-yıldızımızı nasıl daha iyi yerlere getirebiliriz düşüncesidir. Montella gerek saha içinde gerek saha dışında yaptığı davranışlarla sıcakkanlı, iletişimi kuvvetli, nerede, ne zaman, nasıl konuşacağını, futbolcusunu nasıl motive edeceğini çok iyi bilen bir hoca.

ARDA - KENAN - ORKUN - SEMİH...

Gelecekte bizi neyin beklediğini şimdiden tahmin etmek zor olsa da, A Milli Takımımız için şunu net olarak ifade edebilir ki gelecekte çok daha iyi yerlerde olacağımıza inanıyorum. Arkamızda milyonlarca insanımız var. Biz bir futbol ülkesiyiz ve her geçen yıl da genç yeteneklerimiz artıyor. Arda Güler, Kenan Yıldız, Orkun Kökçü, Semih Kılıçsoy, Bertuğ Yıldırım gibi genç arkadaşlarımız bunun en güzel kanıtıdır. Biz ülkemizdeki gençlere yeteneklerini ortaya çıkarabilmeleri için gerekli fırsatı ve desteği sağladığımız sürece geleceğimiz her daim aydınlık olacaktır.

FUTBOL TAKTİKSEL BİR OYUNDUR

Takımımızın oyuncu çeşitliliği çok fazla. Hocamız bu çeşitliliği nasıl daha da artırabileceğini düşünerek hareket ediyor. Ama şunu da unutmamak gerekiyor ki, futbol taktiksel bir oyundur. Oynadığımız her rakibe göre farklı oyun, farklı taktikler geliştirerek antrenmanlarımızı yaparız. Bana göre hocamız ve ekibi bu takımı en çok sistemsel anlamda değiştirip, geliştirmiştir. Bizim sistemimizde, oynayan veya oynamayan herkes ne yapacağını ve görevinin ne olduğunu biliyor.

KARİYERİMİ ŞEKİLLENDİRMEK İSTİYORUM

Türkiye’ye dönecekmisin?”

"Kendimle ilgili şunu söyleyebilirim ki futbolda her daim ileriye gitmeyi, iyi olmayı hedefledim. Futbol hayatım nerede, hangi ülkede biter bilemiyorum ama hedefim kariyerimi en güzel şekilde noktalamak. Dilerim bu düşüncem gerçekleşir.

Benim gençliğimde, gelişme sürecimde özellikle A Milli Takım’da bana bu yolculuğumda yardımcı olan birçok ağabeyim ve hocalarım oldu. Hepsi bu formayı, bu bayrağı en iyi şekilde temsil etmeyi, hedefimizin her zaman en ilerisi olması gerektiğini söyleyerek bu yolda ilerlememizi sağladı. Şimdi bizim yaptığımız da bu ilkeleri ve bu hedefleri daha ileriye taşıma gayretidir. Milli takımımız hiç şüphesiz ki gelecekte çok daha iyi işler başaracaktır

A Milli Takım Türkiye Milli Futbol Takımı Vincenzo Montella