Galatasaray'ın iki yıldızı milli takıma gitmeyi reddetti!

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Osimhen sakatlığı gerekçesiyle Nijerya Milli Takımı'na gitmezken, Hakim Ziyech ise hazır olmadığını belirterek Fas Milli Takım kadrosuna dahil olmadı.

Ismail Jakobs’un durumuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Senegal Futbol Federasyonu, Galatasaray doktorlarından cuma ve cumartesi günü bir bilgi geldiğini; Jakobs’un sakatlandığı ve destekleyici MR’larla Senegal Milli Takımı’na alınamayacağı yönünde bir bildirim aldığını kamuoyuna duyurdu. Ancak Senegal Futbol Federasyonu, İsmail Jakobs’un Alanya maçında sahaya çıkarıldığını ve maçın tamamında oynadığı fark edildi.

SENEGAL HEMEN JAKOBS'U MİLLİ TAKIMA DAVET ETTİ

25 yaşındaki futbolcunun ilk 11’de görünce şaşıran Senegalli yetkililer, apar topar oyuncuyu milli takıma çağırdıkları ortaya çıktı.

JAKOBS MİLLİ TAKIMDA OYNAYACAK

Senegal Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı: İsmail Jakobs’un kulübü Galatasaray tarafından pazar günü lig maçına çıkarıldığını ve maçın tamamında oynadığı takip edildi. Bu durum karşısında Senegal Futbol Federasyonu, milli takıma çağrılma onurunu yaşayabilmesi için derhal oyuncunun milli takıma gönderilmesini talep etti. Böylece Jakobs, İstanbul’dan ayrıldı ve milli takıma geri döndü. Abdou Aziz Ndiaye, İsmail Jakobs’un varlığına rağmen kadroda kalmaya devam edecek.

Galatasaray, Ismail Jakobs'u göndermese ceza ile karşı karşıya kalacaktı.

MİLLİ MAÇ ARASINDA REHABİLİTE EDİLECEKTİ

Galatasaray Sağlık Kurulu’nun, Senegal Futbol Federasyonu ile yaptığı yazışmalarda, Ismail Jakobs’un durumunu ayrıntılı bir şekilde aktardığı ifade edildi. Oyuncunun kamp görmeden sarı-kırmızılılara katıldığı, dizindeki kıkırdakta yaşanan sorun bulunduğu belirtildi. Ve Galatasaray’ın, milli maçlar için verilen arada bunu rehabilite etmeyi planladığı duyuruldu. Buna rağmen Jakobs ülkesine gitmek zorunda kaldı.

Senegal basınından Joueurs da, futbolcunun dizinde oynamasına engel olmayan ancak ameliyat gerektiren bir problem olduğu ve hafta içinde ameliyat olacağını yazdı.

ZİYECH FAS'A OSİMHEN NİJERYA'YA GİTMEDİ

Liglerde milli araya girilirken, Galatasaray’da durumu en çok merak edilen isim olan Victor Osimhen ülkesine gitmedi. Nijeryalı forvetin tedavisi devam edeceği için milli takım kampına katılmadığı belirtildi. Ziyech’in ise hazır olmadığı için Fas Milli Takımı’nın kampına katılmadığı bildirildi. (Milliyet)

Galatasaray