Galatasaray'dan Fernando Muslera'ya 500 jesti

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, Süper Lig’in 31’inci haftasında Hatayspor’a karşı forma giyerek 5’inci kez dalya dedi.

Sarı-kırmızıların 37 yaşındaki file bekçisi Muslera, 499 resmi müsabakada kalesinde 533 gol görürken, 178'inde ise kalesini gole kapatmayı başardı. Bu sezon ise 47 resmi maçın 43’ünde oynayan tecrübeli kaleci, kalesinde 44 gol yerken 17 müsabakada da kalesini gole kapattı.

Geride kalan 13 sezonda; 6 Süper Lig, 4 Ziraat Türkiye Kupası ve 5 Türkiye Süper Kupası olmak üzere toplamda 15 kupa kazanan Uruguaylı file bekçisi, sarı-kırmızılarda en çok kupa kazanan yabancı oyuncu konumunda bulunurken, aynı zamanda da Galatasaray ve Süper Lig tarihinde de en çok maça çıkan yabancı futbolcu konumunda yer alıyor. Karşılaşma öncesi ısınmada takımla bir araya gelen Fernando Muslera’ya 500’üncü maçına özel tişört hediye edildi.

Öte yandan Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Hatayspor maçı öncesi Fernando Muslera'ya plaketini de takdim etti. Takım arkadaşlarıyla birlikte fotoğraf çektiren Muslera için Rams Park’ın barkovizyonunda taraftarlara özel görüntüler gösterilirken, sarı-kırmızılı oyuncular da maç önünde Uruguaylı file bekçisine özel tasarlanan tişörtle ısındı.

BARIŞ ALPER YILMAZ DALYA DEDİ

Sarı-kırmızıların 23 yaşındaki milli oyuncusu Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında forma giymesiyle birlikte Galatasaray ile 100’üncü maçına çıktı. Bu sezon teknik direktör Okan Buruk’un joker oyuncularından biri olan Barış Alper Yılmaz; sağ bek, sol bek, sol kanat, sağ kanat ve santrfor mevkilerinde görev aldı. Tecrübeli teknik adamın en önemli oyuncularından biri olan Barış Alper, aynı zamanda da takımdaki en istikrarlı oyunculardan biri konumunda. Bu sezon 44 karşılaşmada forma giyen milli oyuncu, 4 gol ve 6 asistlik katkı sağlarken, sarı-kırmızılı ekipte de en çok maça çıkan oyuncu durumunda.

Kaynak: DHA

Fernando Muslera Galatasaray Spor Haberleri Son Dakika