FLAŞ! Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'dan Süper Kupa açıklaması

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükselen temsilcimiz Fenerbahçe'nin teknik direktörü İsmail Kartal, maçın ardından açıklamalarda bulundu. İsmail Kartal, 7 Nisan'da oynanacak Süper Kupa maçının ertelenmesini istedi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turunda Union Saint-Gilloise'ı eleyen temsilcimiz Fenerbahçe'nin teknik direktörü İsmail Kartal, maçın ardından verdiği röportajda 7 Nisan'da Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa maçının ertelenmesini istedi.

"İLK MAÇTA İSTEDİĞİMİZİ ALDIK"

"İki aşamalı maçlar olduğu için ilk maçta çok güzel bir strateji ortaya koyduk. İlk maçta istediğimizi aldık. Bugün de aynı ciddiyetle maça başladık. Oyuncularımız plana sadık kaldı. İkinci yarıya rakip daha istekli, arzulu başladı. Beklemediğimiz bir goldü. Kazanarak turu geçmek istiyorduk ama sakat oyuncularımız var, bunları düşünerek ve hafta sonundaki maçı düşünerek bir plan üzerinden oynadık. Kaybetmemize rağmen turu geçtik. Oyuncularımı kutluyorum."

"MERT HAKAN'IN DURUMU BELLİ DEĞİL"

"Mert Hakan'ın hafta içinde kasığında ufak sorunu vardı. Hatta onu doktorla konuştuğumuzda 1-2 gün dinlendirdik. Bugün doktorla yaptığımız konuşmada bir sorun olmadığını, daha iyi olduğunu söyledi. Arka adalesinde çekme oldu. Bakacağız, ne derecede olduğunu şu an bilmiyoruz."

"Şu anda 3-4 günde bir maç oynuyoruz. Kolay değil yaptığımız iş. Ligde oynamak, Avrupa'da oynamak, aynı tempoda sürdürebilmek kolay değil. Çok dengeli gitmeye çalışıyoruz. Sakatların durumu henüz belli değil. Osayi'de bir şey yok. Mert Hakan, belli değil. Pazar günkü maça kadar sağlık ekibiyle yapacağımız konuşmayla belli olacak herkesin durumu."

"Oyuncular ellerinden geleni yaptılar. İyi mücadele ortaya koydular. Turu geçmek önemliydi. Turu geçtik ve çeyrek finale yükseldik. Onun için oyuncularımı tebrik ediyorum."

"Trabzonspor maçıyla ilgili, bu tip maçlar her zaman tempolu olur. Camialar arasında yüksek tempolu maçlar olur. Unutulmayacak maçlara sahne olmuştur. Kendi işimizi yapmaya çalışacağız. Trabzonspor da iyi bir takım, son haftalarda yükselişi var. 3 puan almak için, kendi işimizi en iyi yapıp, sakin kalıp, futbolumuzu oynamak için Trabzon'a gideceğiz."

"SÜPER KUPA ERTELENSİN"

"7 Nisan'da Süper Kupa'da oynayacağımız maç, bizi bayağı zorlayacak. Daha geniş bir takvimde, daha rahat bir ortamda maça çıkmayı isteriz. Burada başkanımızın, federasyonla yapacağı görüşmeler nasıl bir sonuca varacak biz de merak ediyoruz. Biz de daha iyi bir tarihte oynanmasından yanayız."

"ÜÇ KUPAYA DA TALİBİZ"

"Şampiyonluk yarışında hedefimiz devam ediyor. UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde de hedefimizi gidebildiğimiz yere kadar gitmek anlamında koymuştuk. Süper Kupa'ya da talibiz. 3 günde bir maç oynuyoruz. Burayı daha iyi anlatmak istiyorum. Bir Avrupa ülkesine gidip, 3 saat uçakta yolculuk edip, otelde kalıp sonra dönmek insanı yıpratıyor. Mesela geçen hafta Pendikspor karşısında ilk yarıda iyi oynayamadık. Aşırı yıpranma sebebiyle futbolcularda sakatlıklar yaşanıyor. Rakibimizde de aynı durum söz konusu. Bizimle oynadıkları maçın ardından evlerinde 1-1 berabere kaldılar. Avrupa maçlarında aşırı yıpranma oluyor. Sakatlıklar olabiliyor. Bütün bunları masaya yatırarak maç maç düşünüyoruz, elimizdeki en sağlıklı oyuncularla devam ediyor. Hedeflerimiz var, şampiyonluk, UEFA Avrupa Konferans Ligi ve Süper Kupa. Bunları yaparken de inşallah bu üç kupayı kazanırız."

"İKİ TANE ÖNEMLİ FORVETİM VAR"

"İki tane hem insan olarak hem de oyuncu kalitesi olarak önemli santrforlarım var. Maç maç hangi oyuncumu kullanacağımı çok iyi biliyorum. Batshuayi, Belçika'daki maçta da 'Hocam beni ne zaman kullanacağını çok iyi biliyor.' demişti. Onlar birbirlerine saygı gösteriyor. Attıkları gollerle yarışıyorlar ve takıma saygı gösteriyorlar. Şu ana kadar güzel geldik ve güzel gidiyoruz."

Futbol Spor Haberleri Konferans Ligi Fenerbahçe