Farioli'nin Nice'i kaybetti, başkanı hakem için sahaya indi

Hakem Clement Turpin ve Nice Başkanı J.P. Rivere (Fotoğraf: PrimeVideo Sport)

Fransa Ligue 1'de dün akşam Lyon sahasında Nice'i 1-0 mağlup ederken, konuk ekip başkanı maç sonu sahaya inerek dünyaca ünlü hakemle tartıştı.

Fransa Ligue 1'de 22. hafta karşılaşmasında Lyon, sahasında Francesco Farioli yönetimindeki Nice'i konuk etti. Ev sahibi ekip maçı 22. dakikada Orel Mangala'nın attığı golle 1-0 kazandı.

Maçın bitiş düdüğünden sonra ise ortalık karıştı. Mağlubiyet nedeniyle sinirli olan Nice başkanı Jean-Pierre Rivere, saha kenarına inerek, daha önce Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi finali yönetmiş olan dünyaca ünlü hakem Clement Turpin ve ekibiyle hararetli bir tartışma yaşadı.


Soyunma odasına kadar devam eden tartışma için Ligue1 yönetiminin vereceği karar merak ediliyor.

Jean Pierre Rivere: Aldığı kararları anlatmasını isterdim

Başkan Rivere ise maç sonu yaptığı açıklamada, "Birkaç haftadır lehimize hiçbir karar çalınmıyor. Lyon karşısında iki penaltımız verilmedi. Geçen hafta derbide 10 kişi kaldık, Clement Turpin o gün VAR’daydı, bugün maçın hakemiydi. Kendisiyle konuşmaya çalıştığınız zaman da ‘bana dokunmayın’ diyor. Her hakem hata yapar, bunu eleştirmiyorum. Fakat VAR var, en iyi hakemimiz olabilir, bu yüzden çağırmaya çekiniyor olabilirler ama bir mantığı olmalı bu işin. Hakemlerle konuşamıyoruz bile. Bize olanları ve aldığı kararları anlatmasını isterdim. Monaco maçında sustuk, bugün bizi doğradılar" ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan ligde ikinci sırada yer alan Farioli'nin Nice'i, Ligue1’de son 9 maçta yalnızca 10 puan topladı.

Fransa Ligue 1