Eyüpspor adım adım Süper Lig'e: 9 puanlık farkı korudular

Trendyol 1. Lig'de en yakın rakibi Göztepe'nin 9 puan farkla önünde bulunan Eyüpspor, dün akşam Sakaryaspor engelini de aştı. Eflatun-sarılılar, Başkan Özkaya, Asbaşkan Kulaksız ve Teknik Direktör Arda Turan'ın liderliğinde Süper Lig yürüyüşünü emin adımlarla sürdürdü.

Trendyol 1. Lig'de dün akşam Sakaryaspor'u evinde 3-2 mağlup eden Eyüpspor'un şampiyonluk yürüyüşü sürüyor. Teknik Direktör Arda Turan'ın önderliğinde Süper Lig'e emin adımlarla ilerleyen İstanbul ekibi en yakın rakibi Göztepe ile olan 9 puanlık farkı korudu. Eflatun-sarılılar bu galibiyetle birlikte rakibinin 4 maçlık serisini de sona erdirdi.

Yenilmezlik serisini 5 maça yükselten Eyüpspor'da semt, takım ve yönetim şampiyonluk için kenetlendi.

Eyüpspor'da Fatih Kulaksız tesisten çıkmıyor

Teknik Direktör Arda Turan yönetiminde çalışmalarını sürdüren eflatun-sarılı takımda Başkan Murat Özkaya ve Asbaşkan Fatih Kulaksız tüm mesailerini kulüp için harcarken, özellikle Asbaşkan Kulaksız tesislerden çıkmıyor. Yönetim, Arda Turan ve oyuncular arasındaki mükemmel iletişim, takımın şampiyonluk yürüyüşünde en büyük pay sahibi.

Takımda tek hedef şampiyonluk

En ufak bir puan kaybında tesislerde çıt çıkmazken, Asbaşkan Fatih Kulaksız, İdari Menajer Batuhan Hınçal ve Uğur Demirok ile Caner Erkin gibi takımın tecrübeli isimleri de oyuncu grubuyla sürekli görüşerek, bir sonraki maç galibiyet almak için takımı kenetliyor. Eflatun-sarılılar, 11 kişilik geniş ve yetkin bir teknik heyetle fark yaratmanın yanı sıra Umut Eskiköy'ün analizleri doğrultusunda da bir sonraki maçta sahadan 3 puanla ayrılmak için çalışmalara hemen başlıyor.

Arda Turan röportajında açıklamıştı: Barca hücumu Atletico savunması

Ligde rakip ağlara 60 gol bırakan ve kendi kalesinde 20 gol gören Eyüpspor, +40 averajla bu alanda da ligin zirvesinde bulunuyor. Geçtiğimiz aylarda verdiği bir röportajda "Atletico Madrid'in savunmasıyla Barcelona'nın hücumunu bir arada sahaya yansıtmak istiyorum" diyen genç teknik adam, bu felsefesini kısa sürede takıma aşılamış durumda.

Eyüpspor Arda Turan