"Yüzde 95.4 ihtimalle gruptan çıktık" dedi, Türkiye'nin muhtemel rakiplerini saydı!

Fuat Akdağ, Nihat Kahveci ve Uğur Karakullukçu, Kontraspor Youtube kanalında yayınlanan TOR programında, EURO 2024'ü değerlendirdi. Programda Uğur Karakullukçu, Türkiye'nin yapılan hesaplamaya göre gruptan çıktığını söyledi ve yapılan hesaplamayı aktardı.

Kontraspor Youtube kanalında yayınlanan TOR programında Fuat Akdağ, Nihat Kahveci ve Uğur Karakullukçu, EURO 2024 Avrupa Şampiyonası'nda geri kalan maçları değerlendirdi. Bu turnuvanın, EURO 2016 ve EURO 2020'den daha renkli geçtiğini belirten Uğur Karakullukçu, Türkiye'nin Gürcistan maçında aldığı galibiyetle şimdiden üst turu cebine koyduğunu ifade etti.

Ünlü yorumcu, yapılan ihtimal hesabını şu cümlelerle aktardı; "Bir Alman firması yapıyor bunu. Aslında AI'dan da eski bunlar. Faydalanıyorlardır mutlaka ama tahmini değil, gerçekten o anki takımın durumuna ve puan durumlarına göre hesaplıyorlar. Biz zaten ikinci maça çıkmadan yüzde 95.4 ihtimalle çıkıyoruz. Öbür turları da hesaplamışlar ama zaten şu an bile biz çıkmak üzereyiz."

"Bir de 3 puan, 0 averaj olan takım, yüzde 99 çıkıyor. Çünkü B Grubu'nda ve C Grubu'nda şu an 3 puanlı takım yok. İngiltere'nin grubunda en yüksek puanlı takım Danimarka, 2 puan. Diğer grupta Hırvatistan ve Arnavutluk birer puan ve bunlar bir de İspanya ve İtalya ile oynayacak. Doğal olarak o gruplardan 3 puana ulaşma ihtimali düşük görünüyor."

"O yüzden 3 puan ve averajı da iyi olan takımın çıkacağı hesaplanıyor. Biz şimdi 3 puan, +2 averajız. O yüzden biz aslında rahatız. İkinci olma olasılığımız bence daha yüksek zaten. Liderliği bile zorlayabiliriz. Portekiz'i yenersek lider çıkıyoruz bir de öyle bir şey var. Çünkü ikili averaj var. Çekya'ya yenilsek bile Portekiz bizi geçemiyor. İsterse 10 tane atsın, Portekiz'i 1-0 yenersek biz lider çıkıyoruz."

"Bizim için turnuvanın maçı bugün: Fransa-Hollanda. İkinci olursak otomatik o grubun liderliyle eşleşiyoruz. O yüzden bugün Hollanda kazanırsa biz Fransa'yla da oynamayacağız. O zaten birçok şeyi bizim cebimize koyacak. Biz yarın maça çıkmadan belki de kimlerle eşleşebileceğimizi çözeceğiz. Grup birincisi olursak en iyi üçüncülerden biriyle eşleşiyoruz. Muhtemelen Danimarka, Slovenya gibi. İkinci olursak, Fransa grubunun birincisiyle eşleşiyoruz. Üçüncü olursak; A, B, C Gruplarından birinin birincisiyle. Birinci olursak da A, B, C'den bir tanesinin üçüncüsüyle karşılaşacağız."

NİHAT KAHVECİ: ALMANYA'YA TEŞEKKÜR EDERİM

Programda Nihat Kahveci de turnuvanın gollü ve keyifli geçtiğine vurgu yaparak şu cümleleri kurdu; "Almanya'ya teşekkür ederek başlayayım. Çünkü ilk adım, başlangıç önemlidir. 5-1'lik skorla bütün takımlara; 'Arkadaşlar bakın gollü bir turnuva başlangıcı yaptık. İyi futbol oynadık, futbolu izleyenler bu yaz döneminde keyif aldı. Siz de biraz bizi örnek alın, güzel pozisyonlu, bol gollü maçlar izlesinler futbolu seven insanlar' dediler. Gerçekten baktığımda da çoğu maçta keyifli, bol pozisyonlu maçlar oldu."

"Mesela en son İspanya maçı 1-0. Kendi kalesine attığı gol ki 'Turnuvanın Maldinisi' denilen Calafiori'nin kendi kalesine attığı gol ama baktığında çok pozisyon vardı. Donnarumma olmasa İspanya 3-4 gol atardı."

"İspanya bence iki maçta, oynadığı rakip Hırvatistan 3 gol attı. Oynadığı rakip İtalya, maçı domine etti. 4-0 kazansa, neden kazandı demem. 'Ben en büyük favoriyim'i gösterdi şu ana kadar kağıt üzerinde."

EURO 2024 Türkiye Milli Futbol Takımı Futbol