Esmer Günler

"Her zamanki gibi kilidi açamadık. İyi savunma yapıyoruz, iyi top çeviriyoruz ama kapanan savunma, yüksek şiddetli pres yapan, kompakt oynamayı başaran takımlara karşı çok zorlanıyoruz. Özellikle 2. yarı yüzde 70 topa sahipsiniz ama net bir gol pozisyonu çıkmıyor."

Klasik bir soruyla başlayalım. "Eğer imkanınız olsa, bu Macaristan'dan hangi oyuncuyu Türk Milli Takımı'na alırsınız?" Cevap galiba bir ya da iki...

Szoboszlai ve çok zorlarsak kaleci Gulacsi olabilir. Üçüncü bir isim yok. Teknik direktör Rossi'ye sorsanız bizim kadrodan en az 10 oyuncu isterdi.

Peki neden yenildik? Her zamanki gibi kilidi açamadık. İyi savunma yapıyoruz, iyi top çeviriyoruz ama kapanan savunma, yüksek şiddetli pres yapan, kompakt oynamayı başaran takımlara karşı çok zorlanıyoruz. Özellikle 2. yarı yüzde 70 topa sahipsiniz ama net bir gol pozisyonu çıkmıyor.

Sebep: Problem çözecek bir bağlantı oyuncunuz ve merkez santrforunuz yok. Ve belki de en önemlisi hücumda topun hızı bir türlü artamıyor.

Enes de Yusuf Yazıcı da, Can da gerek fiziksel gerekse oyun zekası olarak beklentinin çok uzağındalar.

Hazırlık maçları ders almak içindir. Dersimizi aldık. Acil net bir golcü bulmalıyız. Arda'nın ve Orkun'un takımlarında daha çok süre alması için dua etmeliyiz ve belki de en önemlisi ligimizin hastalığı olan yavaşlıktan kurtulup daha akışkan ve topun hızını çok daha fazla artırmalıyız.

Yoksa yine bize hüsran, bize yine hasret var, yine bize esmer günler düşecek.

Futbol A Milli Takım Türkiye Milli Futbol Takımı