Derbi bitti protokol karıştı! Beşiktaş ile Galatasaray arasında paylaşım gerginliği...

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray, deplasmanda Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti. Karşılaşma sonrası iki camia arasında tansiyon yükseldi.

Galatasaray, Süper Lig'in 28. haftasında konuk olduğu Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti. Bu galibiyetle puanını 75'e yükselten sarı-kırmızılar liderliğini sürdürdü. 46 puanda kalan Beşiktaş işe zirvenin 29 puan gerisine düştü.

TARİHİ GOLLE GELEN TARİHİ GALİBİYET

Derbide Galatasaray'a galibiyeti getiren golü Beşiktaş'ın yeni transferi Al Musrati kendi kalesine gönderdi. Mücadelede henüz 1 dakika 29 saniye geriden kalmışken ağlara giden top, lig tarihinde Galatasaray'ın Beşiktaş'a attığı en erken gol olarak tarihe geçti.

Sarı-kırmızılılar ayrıca bu galibiyetle, 2016'da Beşiktaş'ın yeni stadı açıldığından bu yana rakibini ilk kez mağlup etmiş oldu.

MAÇ BİTTİ ORTALIK KARIŞTI

Galatasaray'ın derbi zaferi sonrası sosyal medya hesabından yapılan paylaşım ortalığı karıştırdı. Sarı-lacivert salıncak üzerinde resmedilen Kartal paylaşımını gören Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, protokol tribününde Galatasaraylı yöneticilere çok sert çıktı.

Arat'ın "Bu rezalet nedir? Sabrımızı zorlamayın. Bedelini ağır ödersiniz." ifadeleri üzerine tansiyon yükselirken, araya girenler ortamı sakinleştirdi. Başkan ayrıca paylaşımın silinmesini istedi.

METİN ÖZTÜRK'TEN CEVAP GELDİ

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, Başkan Arat'a; "Kazandık diye özür mü dileyelim? Kurucu başkanımıza küfür edeceksiniz, 90 dakika sahaya su atacaksınız. Hayır o paylaşım orada kalacak" sözleriyle cevap verdi.

FEYYAZ UÇAR: SİLİNECEĞİNİ SÖYLEDİLER

Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, Galatasaraylı yöneticilerin paylaşımın silineceğini söylediğini ancak silinmediğini dile getirdi.

Uçar, yapılan paylaşıma kadar her şeyin karşılıklı centilmenlik çerçevesinde gittiğini ancak söz konusu paylaşımın bu durumu tersine çevirdiğini ifade ederken; "Biz Beşiktaş'ız. Kartalı sığdıracak bir kafes, ağırlığını taşıyacak bir salıncak henüz yapılmadı, yapılmayacak dostlar. Kartal yükseklerde uçar. Biz rakiplerimize sosyal medya aracılığıyla konuşmak görüşmek istemiyoruz." dedi.

KAAN ŞAKUL: HAKLISINIZ, BU MESAJ OLMAMIŞ DEDİNİZ

Beşiktaş yöneticisi Kaan Şakul da karşılaşma sonrası sosyal medya hesabından konuya ilişkin çok sert bir paylaşım yaptı. Şakul; "Sizi uyardık, sildirin dedik, haklısınız tamam dediniz, olmamış bu mesaj dediniz, kendi aranızda yazıştınız ve bize dönüp sildiremiyoruz dediniz! Olan biten budur" ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ'TAN KARŞI HAMLE

Siyah-beyazlı kulüp son olarak ezeli rakibine yönelik sert bir paylaşımda bulundu. Beşiktaş'ın paylaşımında; "Tenhada özür dileyip süklüm püklüm olanların dışarıda kükrediğini söylüyorlar. Oysa biz sadece miyavlama duyduk!" sözlerine yer verildi.

Futbol Beşiktaş Galatasaray Süper Lig