Daha önce üç dev kulübü finale götürmüştü! Fenerbahçe Jose Mourinho ile Avrupa Ligi'ne damga vurabilir

Daha önce Porto, Manchester United ve Roma'yı finale taşıyan Jose Mourinho'nun aynı başarıyı Fenerbahçe'de yakalayabileceği tahmin ediliyor.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Lille ile berabere kalarak turnuvaya veda etti ve Avrupa macerasına Avrupa Ligi'nde devam edecek.

MOURİNHO AVRUPA'NIN EN BAŞARILI HOCALARINDAN BİRİ

Hedef; tabii ki Jose Mourinho önderliğinde burada başarı elde etmek ve bu organizasyonun en başarılı teknik adamlarından biri şu an Fenerbahçe'nin başında...

Portekizli çalıştırıcı, eski adıyla UEFA Kupası, yeni adıyla Avrupa Ligi olan bu arenada Porto, Manchester United, Tottenham ve Roma'yla boy gösterdi.

60 MAÇTA 36 GALİBİYET 11 BERABERLİK 13 MAĞLUBİYET

Avrupa'nın iki numaralı organizasyonunda toplamda 60 maça çıkan Jose Mourinho, 36 galibiyet, 11 beraberlik ve 13 yenilgi elde etti.

3 DEV KULÜBÜ FİNALE TAŞIDI

Porto'yu, Manchester United'ı ve Roma'yı finale taşıyan, 2 kez kupayı kaldırmayı başaran Mourinho, sadece 2022-23 finalini Roma'dayken penaltılarla Sevilla'ya kaybetti.

Jose, Tottenham'la ise son 16'da Zagreb'e şansız bir şekilde elenerek final görmedi.

MOURİNHO FENERBAHÇE'DE FİNAL OYNAYABİLİR

Bu organizasyonda geçmişi başarılarla dolu olan Mourinho, Fenerbahçe'ye de bir final yaşatabilir.

RAKİPLERİ ÇOK GÜÇLÜ

Daha önce bunu üç defa başaran Portekizlinin şu an bu arenada en büyük rakipleri ise; 1. torbadaki eski takımları; Roma, Manchester United, Tottenham ve Porto... (Sabah)

Fenerbahçe