Can Uzun Türk Milli Takımı'nı tercih ettiğini açıkladı! "Kalbimin sesini dinledim"

Bundesliga 2'de Nürnberg formasıyla gösterdiği performansla bu sezon dikkatleri üzerine çeken Can Uzun, Türk Milli Takımı'nı tercih ettiğini açıkladı.

Bundesliga 2'de Nürnberg formasıyla gösterdiği performansla bu sezon dikkatleri üzerine çeken Can Uzun, Türk Milli Takımı'nı tercih ettiğini açıkladı.

18 yaşındaki futbolcu kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Kalbimin sesini dinledim" ifadesine yer verdi.

ALMAN BASININA KONUŞTU

Milli Takım tercihini Türkiye'den yana kullanan Can Uzun, kararıyla ilgili Alman basınına açıklamalarda bulundu.

"Kalbimin sesini dinledim. Böyle bir karar kulüp değiştirmek gibi bir kariyer kararı değil, kalpten verilen bir karar. Milli takımı hissetmeniz gerekir ve kalbim ve içgüdülerim bana Türkiye'nin benim için doğru seçim olduğunu söyledi." ifadelerini kullanan 18 yaşındaki futbolcu, uzun süre düşündüğünü ve konu hakkında yakın çevresinden görüş aldığını söyledi.

EURO 2032 VURGUSU

Milli Takım'da oynamanın şan ve şerefle ilgili olduğunu kaydeden genç oyuncu, "Kendi memleketinizde bir futbol efsanesi olmaktan daha büyük bir şey yoktur. Elimden gelen her şeyi yapacağım ve Türkiye için gururla oynayacağım. Avrupa Futbol Şampiyonası 2032 Türkiye'de gerçekleşecek ve biz olağanüstü yeteneklere sahip güçlü bir jenerasyonuz, Avrupa Futbol Şampiyonası 2032'ye kadar her turnuva benim için bir onur ve mükemmel bir hazırlık." dedi.

CAN, ARDA, KENAN... 2005 JENERASYONU

"Kenan benim çocukluğumdan beri en yakın arkadaşım. Regensburg'da futbol sahasında o kadar çok gün geçirdik ki; ama hiç kulüpte birlikte oynamadık. Şimdi nihayet Türk milli takımıyla bunu telafi edebileceğiz. Saha içinde ve dışında birbirimizi çok iyi anlıyoruz ve elbette büyük planlarımız var."

HAMİT ALTINTOP İKNA ETTİ

"Hamit Altıntop ile kısa bir süre önce Münih'te şahsen tanıştım. Ailem ve ben, Hamit Altıntop'un İstanbul'dan Münih'e özellikle benim için uçup bana, aileme ve danışmanıma Türk milli takımının planlarını kişisel bir toplantıda anlatmasını büyük bir onur olarak karşıladık. Neredeyse iki saat boyunca futbol, Türkiye ve Türk futbolunun hedefleri hakkında konuştuk. Ayrıca Türk milli takımındaki gelecek rolüm hakkında da konuştuk. Daha sonra bir de kendisinden çok şey öğreneceğimden emin olduğum Vincenzo Montella ile telefonda uzun uzun konuştum. Onun beni futbolcu olarak görme şeklini ve futbol oynatma tarzını seviyorum. Seria A'da AS Roma'nın en iyi forvetlerindendi. Hamit Altıntop da bana çok yardımcı olacak, dünyanın en iyi kulüplerinde oynadı, çok fazla tecrübeye sahip ve çok açık sözlü. Bu konuda da içim rahattı. Hamit'in Rudi Völler ve Alman futbolu hakkında o denli pozitif konuşmasını da gerçekten etkileyici buldum, çok saygılıydı"

HEDEF EURO 2024

"Elbette orada olmak istiyorum, bu yüzden kadroda yer almak için ligdeki her maçta
elimden geleni yapacağım. Sonra neler olabileceğini göreceğiz."

Türkiye Milli Futbol Takımı A Milli Takım Futbol