Beşiktaş transferde frene bastı camia şaşırdı! "Rafa Silva ve Immobile transferleri boşa mı gitti?" tepkisi

Rafa Silva, Gabriel Paulista ve Immobile transferleriyle Türkiye'de ses getiren Beşiktaş'ın sessizliğe bürünmesi camiada tepkilere yol açtı.

Turkcell Süper Kupa Finali'nde Cumartesi 20.45'te Galatasaray ile karşılaşacak olan Beşiktaş'ta transfer belirsizliği yaşanıyor. Sezonun ilk maçına günler kala siyah-beyazlı taraftarlar, "Immobile ve Rafa Silva transferleri boşa mı gitti?" sorusunu sormaya başladı.

HÜSEYİN YÜCEL'İN TRANSFERLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Geçtiğimiz sezon taraftarına adeta kabusu yaşatan Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürerek hem Avrupa bileti almış hem de sezonu moralli kapatmıştı. Yeni sezona büyük beklentilerle giren siyah-beyazlılarda Başkan Hasan Arat ve İkinci Başkan Hüseyin Yücel, transfer dönemini de hızlı açarak camiaya umut oldu.

TRANSFER UÇAKLARI PEŞ PEŞE İNDİ

İlk olarak savunmasını Gabriel Paulista ile güçlendiren Beşiktaş, daha sonra ezeli rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gündeminde yer alan dünyaca ünlü 10 numara Rafa Silva'yı sürpriz bir operasyonla kadrosuna kattı.

IMMOBILE ÇİLEK OLDU

İki transferle taraftarlarını havaya sokan siyah-beyazlı yönetim, yine sürpriz bir operasyonla İtalya'nın en önemli golcülerinden biri olan Ciro Immobile'yi Lazio'dan transfer etti. 2005 jenerasyonunun gözdelerinden olan Semih Kılıçsoy'u da takımda tutan ve Cenk Tosun'dan boşalan 9 numaralı formayı genç yıldızına veren Kara Kartal, önemli bir hücum gücüne sahip oldu.

TRANSFERE ES VERİLDİ

Bu dönemde Angel Di Maria, Mats Hummels, Marco Asensio, Antony, Mario Hermoso gibi yıldızlarla anılan siyah-beyazlılarda transfer operasyonunu yöneten Hüseyin Yücel, bir süre transfer es vereceklerini açıkladı. Buna rağmen boş durmayan yönetim rotasını yerli isimlere çevirdi.

CAN KELEŞ İMZALADI, EMİRHAN TOPÇU YOLDA

Transferi üç yabancı ile açan Beşiktaş, daha sonra Fatih Karagümrük'ün yıldızı Can Keleş'i kadrosuna kattı. Yerli rotasyonunu geliştirmeye çalışan Kartal, Çaykur Rizespor'un stoperi Emirhan Topçu'yu da İstanbul'a getirdi. Başarılı futbolcunun da kısa süre içinde resmen açıklanması bekleniyor.

TARAFTAR EKSİK BÖLGELERE TRANSFER BEKLİYOR

Siyah-beyazlıların yaptığı transferlere rağmen kadrosunda hala önemli eksikler bulunuyor. Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst'un ilk 11'inde hala tamamlanmayı bekleyen önemli parçalar bulunuyor.

Özellikle geçtiğimiz sezon savunmada yaşanan sıkıntılar nedeniyle taraftarlar bu bölgeye mutlaka takviye bekliyor. Beşiktaş'ın savunmasında neredeyse 4 pozisyonun 3'üne hala transfer gerekiyor.

İlk takviyesini Gabriel Paulista ile yapan Kara Kartal'ın hem sağ bek hem sol bek pozisyonunda hem de sol stoperde transfere ihtiyacı olduğu biliniyor.

Bununla birlikte Rafa Silva ve Immobile ile güçlenen hücum hattını da mutlaka aynı seviyede ve asist özelliği öne çıkan bir kanat oyuncusuyla taçlandırması gerekiyor.

BEŞİKTAŞ'TA SORUN GÖNDERİLEMEYEN YABANCILAR MI?

Geri dönen kiralıklarla birlikte yabancı sayısı şişen Beşiktaş, Mehmet Büyükekşi döneminde 12'ye düşürülen yabancı kontenjanı nedeniyle büyük bir sıkıntının eşiğindeydi. Federasyon seçiminin ardından TFF Başkanı olan İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetiminin kararıyla yabancı sınırı yeniden 14 olarak güncellendi.

Ancak siyah-beyazlı takımın yabancı sayısı hala bu sınırın üzerinde. Kartal hızla van Bronckhorst'un kadroda düşünmediği yabancı futbolcularıyla yolları ayırmanın çarelerini arıyor. Sözleşmesi sona eren Ghezzal ile yola devam etmeyen Beşiktaş, hemen ardından Valentin Rosier'i de göndermişti.

Siyah-beyazlılar, son olarak Ajdin Hasic ve Ante Rebic'in de sözleşmesini feshetti. Bu ayrılıklara rağmen halen 17 yabancısı bulunan Beşiktaş'ta yönetimin kısa süre içinde Javi Montero, Daniel Amartey, Jean Onana, Oxlade-Chamberlain ile yolları ayırması bekleniyor.

Ayrıca Omar Colley, Arthur Masuaku, Jackson Muleka ve Vincent Aboubakar'ın da kadroda düşünülmediği biliniyor. Doğru rakamın teklif edilmesi halinde Ernest Muçi, Gedson Fernandes ve Amir Hadziahmetovic'in satışına da sıcak bakılıyor.

FRIEDEL TOPUN AĞZINDA

Beşiktaş yönetiminin takımdan gönderilmek istenen futbolculara kulüp bulması için danışman olarak göreve getirdiği Brad Friedel ile de yolların ayrılması bekleniyor. Amerikalı yönetici, şu ana kadar vedalaşılmak istenen hiçbir futbolcuya kulüp lehine teklif getiremedi.

SÜPER KUPA KAPIDA AMA KADRO EKSİK

Geçtiğimi sezonun Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Beşiktaş'ı karşı karşıya getirecek 2024 Turkcell Süper Kupa Finali, 3 Ağustos Cumartesi akşamı saat 20.45'te oynanacak. Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki kritik karşılaşmaya günler kala Beşiktaş'ın kadrosunda hala transfer muhtaç bölgeler bulunuyor.

Bir sonraki hafta Süper Lig'in de başlayacağı düşülürse, kadro yapılanmasının hala tamamlanmaması taraftarların canını sıkıyor. Transferde geç kalındığını düşünen siyah-beyazlı taraftarlar, dört transferle şampiyonluk yarışı verilebilecekken, gerekli takviyelerin zamanında yapılmaması halinde yüksek maliyetle gerçekleşen Rafa Silva ve Ciro Immobile transferlerinin de tek başlarına yeterli olmamasından ve boşa gitmesinden endişe ediyor.

Beşiktaş