Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, hakem yönetimini eleştirdi: Cenk'in pozisyonu net penaltı

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, Beşiktaş'ın evinde Galatasaray'a 1-0 yenilmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş, konuk ettiği Galatasaray'a 1-0 kaybetti. Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, maçtaki hakem performansını eleştirdi.

"DENEDİK AMA OLMADI"

Maça 1-0 geride başladıklarını söyleyen Portekizli teknik adam, "Erken gol yedikten sonra işler kolay olmuyor. Takımın reaksiyonundan mutluyum. Fırsatlar yakaladık ama sonuç alamadık. İkinci yarıda da iyiydik. İkinci yarı en az 2-3 pozisyon var ama olmadı. Taraftar mutlu değil, ben mutlu değilim. Soyunma odasında oyuncularımız mutsuz. Çok fazla denedik ama gol olmadı. Maçı bırakmadık, devam ettik. Bu şekilde devam edersek, Beşiktaş daha da iyi olacak." dedi.

"Defansif oynadığımızı düşünmüyorum. Yakaladığımız fırsatlar, defansif oynamadığımızın göstergesi. Defansif oynama özelliğimiz var ama Galatasaray'a karşı gayet ofansif olarak oynadık."

"PENALTILARIMIZ VERİLMİYOR"

Fernando Santos, Beşiktaş'ın üçüncü kez penaltısının verilmediğini söyledi.

"Adana Demirspor maçı, Sivasspor maçı ve Galatasaray maçı! Üç kez penaltımız verilmedi. Omar Colley'in kırmızı çok şüpheli. VAR net olan penaltıya çağırmadı ama sarı olan pozisyona çağırdı. Hakemler daha dikkatli olmalı."

Fernando Santos, Cenk Tosun'a yapılan müdahalenin penaltı olduğunu ve Omar Colley'in VAR çağırmasıyla kırmızı kart gördüğü pozisyonun hatalı olduğunu ifade etti.

"Cenk Tosun'un pozisyonu kesinlikle penaltı. Hakemlerle ilgili konuşmayı sevmiyorum ama hakkımızı da yedirmem! Net penaltı, bahane üretmeyi sevmem. Omar Colley'in pozisyonu sarı kart."

"BEŞİKTAŞ'IN HAKKININ YENMESİNE İZİN VERMEM"

Hakemlerin yaptıkları hataların fazlalaştığını aktaran Santos, "Hakemlerle ilgili konuşmuyorum, yaptıkları işe saygı duyuyorum. Hakemler hata yapabilir ama bu hatalar fazla olmaya başladı. Cenk Tosun'un pozisyonunu dört kez izledim, penaltı. Omar Colley'in pozisyonu sarı, şüpheli bir pozisyon. Cenk'e VAR çağırmıyor ama Colley'e çağırıyor. Çok çalışıyoruz, Beşiktaş'ın hakkının yenmesine izin vermem. Bunu kabul edemem. Tekrar söylüyorum; Cenk'in pozisyonu penaltı ve Colley'in pozisyonu sarı kart." dedi.

"BİZE KARŞI YAPILAN HATALAR FAZLALAŞTI"

"Türk hakemler işlerini yapıyor. Yabancı hakem gibi bir düşüncem yok. Hatalar fazlalaştığı için sesimi çıkarıyorum. Kırmızı olmayan pozisyona VAR çağırıyor, penaltıya çağırmıyorsa, bir şey söylemek durumundayız. VAR'In bir sorunu var gibi."

"Jorge Jesus'un 'Bu ligin sportif gerçekliği yok, maçlar masada kazanılıyor.' sözü size sorulduğunda gülmüştünüz. Bugün aynı fikirde misiniz?" sorusuna Fernando Santos, "O gün gülmüştüm. Bugün ise bu söze daha az gülüyorum çünkü bahsettiğim gibi hatalar fazlalaşmaya başladı." yanıtını verdi.

Futbol Spor Haberleri Süper Lig Beşiktaş Galatasaray