Azerbaycan Milli Takımı'nda Fernando Santos dönemi

Son olarak Beşiktaş'ı çalıştıran Portekizli teknik adam Fernando Santos, Azerbaycan Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü oldu.

Bu sezon Süper Lig'in 20. haftasında Beşiktaş'ın başına geçen ve 32. haftadaki Samsunspor maçının ardından görevinden ayrılan Fernando Santos, Azerbaycan Milli Takımı'nın başına geçti.

Azerbaycan Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada; "Önde gelen Portekizli teknik adamlarından Fernando Santos, 3 Haziran 2024'teki AFFA İcra Komitesi toplantısında Azerbaycan milli futbol takımının baş antrenörlüğü görevine aday gösterildi. Tartışmalarda, güçlü, rekabetçi ve başarılı bir oyun sergileyen bir milli takımın şekillendirilmesi ve ülkemizde çocuk futbolunun gelişmesi gerektiği vurgulandı. Özellikle, Fernando Santos'un dünyanın en ünlü futbol profesyonellerinden biri olarak zengin deneyimi, profesyonel kariyeri ve Portekiz'in Avrupa şampiyonasını dikkate alarak Azerbaycan milli takımının baş antrenörü olarak atanmasında karar kılındı. Sürecin kısa bir süreyi değil, bir süreyi kapsayacağı göz önüne alındığında, rekabetçi bir ekip oluşturmak ve AVRO 2028'in seçim aşamasında başarılı olmak için Portekizli bir uzman atandı." ifadeleri kullanıldı.

Fernando Santos