Jose Mourinho'dan Okan Buruk'a sert sözler: Bana saygısızlık yapıldı!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak Union Saint-Gilloise maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Jose Mourinho, derbi sonrası basın toplantısına katılmaması hakkında, "Yaklaşık 70 dakika bekledim. Bana saygısızlık yapıldı." dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak Union Saint-Gilloise maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Galatasaray derbisi öncesi basın toplantısına katılmaması hakkında konuşan Jose Mourinho, "Kariyerimde hiçbir basın toplantısından kaçmadım. Derbi sonrası yaklaşık 70 dakika bekledim. Bana saygısızlık yapıldı." dedi.

Mourinho'nun açıklamaları şu şekilde:

"BANA SAYGISIZLIK YAPILDI"

"Kariyerimde hiçbir basın toplantısından kaçmadım ama ligin ilk maçında da olmuştu. Hiçbir basın toplantısı için 70 dakika beklenmez. Girmeme izin vermediler. Anlayamadığım bir şey. Deplasmanda olan takımın teknik direktörün öcne basın toplantısı düzenlemesini anlıyorum ama o gün 70 dakika bekledim. Daha önce de söylemiştim tıpkı Rize'de Göztepe'de yaptığım gibi deplasmandayken ilk olarak girerim basın toplantısına ama 70 dakika bekleyemem. Hatta size bir gün şaka yapmıştım "Cuma günü başladık Cumartesi günü basın toplantısı bitti' diye. Maç biter bitmez flaş röportaja gideceğim. Yine aynısını yapacağım. 70 dakika beklemek saygısızlık. Saygısızlık yapıldığını düşünen kişi benim."

"ROTASYON DEĞİL BAZI DİNAMİKLER DEĞİŞECEK"

"Bir maç kaybettiğiniz zaman acı çekersiniz. Önemli bir maç kaybettiğinizde 2 katı acı çekersiniz ama derbi kazanırsanız 3 katı acı çekersiniz. Şu an İstanbul'un en mutlu insanları değiliz. Büyük bir galibiyet beni aya çıkarmaz ama büyük bir mağlubiyet beni düşürmez. Bu mağlubiyetten pozisitf şeyler çıkarmalıyız. Acı çektik ama oyuncularım motiveler. Bu mtusuz duygudan çıkmamız gerektiğini biliyorlar ve bunun için galibiyet gerekiyor. Basın toplantısına katılsam herhalde gece 3'te çıkardım. Derbi sonrası 10.00'da Samandıra'ya geldik ama analizlerimizi yaptık. Canımızı yakan bir mağlubiyet ama içinde olduğumuz durumdan çıkmak için de fırsat olabilir. Yarın rotasyon yapacağım ve basit bir rotasyon olmayacak. Bazı dinamikleri değiştireceğim. Biz kimseyi cezalandırmıyoruz. Oynamayan veya daha az oynayan oyunculara karşılığını vereceğim. Evet rotasyon yapacağım ama sadece rotasyon yapmak için değil elimizdeki en iyi takımı sahaya sürmek için. İrfan Can Kahveci yarın oynayacak."

"DERBİYİ HEP BERABER KAYBETTİK"

"Oynadığımız bütün organizasyonlarda şansımız çok yüksek. Taraftarlar her zaman taraftarlardır. Biz profesyoneller taraftarların fikirlerine saygı duymalıyız. Aslında modern dğnyada biraz sosyal medya tarafı taraftarları manipüle ediyor. Sosyal medya fenomenleri sadece modada değil futbol içinde de var. Bu durum dengeli ve istikrarlı olmayı engelliyor. Bizim içimizde bu denge var. Gerekli dersleri çıkarıp hatalarımızı görüyoruz. Adaletsiz sonuç olduğunda bunu da görüyoruz. Bizler birlikteliyiz. Kendi içimizde pozitif eleştirileri yapıyoruz. Dışarıda olanlar modern dünyada birçok manipülasyon yapılıyor. Futbol dünyası güzel ama garip. O gün maç başladı, oynandı ve o gün maç üzerinde etkisi olan insanları eleştirebilirsiniz ama maç saha içinde oynanır. Biz birlik olarak kaybettik. Başkanı, teknik direktörü, oyuncusu hep birlikte kaybettik. Eğer ayrıştırarak baktığınız zaman dürüst olarak sorun hoca ve oyuncularda demeniz gerekir. Bazen sizden daha iyi oynayabilirler. Bazen sizden daha şanslı olabilirler. Karşıda bir takım daha var. Ufak detaylar maçın belirleyicisi oldu. Eleştirilecek birileri varsa ben ve oyuncularım..."

"DERBİDE OYNAMAYIP YARIN OYNAYACAK TEK KİŞİ İRFAN CAN DEĞİL"

"Ben maçı kazanabilmek için elimdeki en iyi kadroyla oynayacağım. Rakibimizi inceledik ve harika bir taktik antrenman geçirdik. Hangi oyuncularımızla maçı kazanabiliriz buna bakacağız. İrfan Can Kahveci rotasyon için oynamayacak. Kendisi çok iyi oynuyor. İdmanlarda çok arzulu. Rakip üçlü oynuyor. Onun özelliklerinin yarın bizim için önemli olacağını düşünüyoruz. Son maçta yedek kulübesinde olan fakat yarın oynayacak tek isim İrfan Can Kahveci değil."

"BAŞKANIMIZA YÖNELTİLEN İSTİFA TEPKİLERİNE BİR ŞEY DİYEMEM"

"İstifa konusunda bir şey söylemek istemiyorum. Ben milyonlarca taraftarı olan kulübün profesyoneliyim. Söylemek istediğim tek şey var biz sadece bir maç kaybettik. Bu maçın normal bir maç olmadığını anlıyorum. Oyuncular sahada oynuyorlar. Benim de saha kenarında yaptığım iyi ve kötü değişikliklerle katkılarım var. Karşımızda bir de rakip var. Sahada başkanımız oynamadı. Profesyonelleri suçlamanız gerekir. Yani beni ve oyuncularımı."

"HUZUR DUYGUSUNU BİZE VERMEK İSTİYORLAR MI?"

"Sorulması gereken soru şu. Onlar bize en iyi kondisyonları vermek istiyorlar mı? Huzur duygusunu, birlikteliği bize vermek istiyorlar mı? Yoksa trendleri takip edip o huzuru bizden alıp bölen bir atmosfer mi yaratmak isityorlar? Ben kendi adıma konuşuyorum ama aynı zamanda futbolcularım hakkında da knouşuyorum. Biz maça çıktığımızda elimizden geleni yapacağız. Mümkün olan en kısa sürede bunu yapmak istiyorum ve bu da yarın oynayacağımız maç demek."

Fenerbahçe Jose Mourinho UEFA Avrupa Ligi