Jose Mourinho: Televizyondaki uzmanlardan ilk 11 için tavsiye almam lazım!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Manchester United ile oynayacakları karşılaşma öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Manchester United ile oynayacakları karşılaşma öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Jose Mourinho'nun açıklamaları şu şekilde:

Soru: Manchester United'ı çalıştırıyor olsaydınız Fenerbahçe'nin hangi yönlerine önlem alrıdınız?

Jose Mourinho: Manchester United'ın teknik direktörü değilim. Onların da korkması için bir sebep görmüyorum ama onların için kolay maç olmayacağını biliyorlardır. Eğer yarınki maçın kendileri için kolay geçeceğini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Maksimum güçleriyle buraya geleceklerini düşünüyorum. Rotasyon yapacaklarını düşünmüyorum.

Soru: Fenerbahçe'ye ilk imza attığı zaman kadro kalitesinden bahsederek önemli eksiğin hız olduğunu ifade etmişti. Yapılan transferlere rağmen Fenerbahçe daha temposuz görülüyor. Bu konuda bir eleştiri yapacak mı?

Jose Mourinho: Bu sizin görüşünüz. Saygı duyuyorum.

Soru: Manchester United çok iyi gitmiyor. Siz gititkten sonra durumların değiştiğini düşünüyor musunuz? (İngiliz basını)

Jose Mourinho: Açıkçası bunu düşünmek için bir dakikamı bile kaybetmedim. Kulüpten ayrıldıktan sonra onlara iyi dileklerimi ilettim. İyi duygularla ayrıldım oradan. Manchester United'ın kötü gidişatı beni üzüyor. Onlar, hocalarına olan inançlarını ve desteklerini sürdürüyorlar. İstikrar ve güven gösteriyorlar. Hocalarının ve takımlarının gelişebileceklerini düşünüyorlar. Ben oradayken Avrupa kupasını kazanıp ligde ikinci olmuştuk. Manchester City puan cezası alsaydı ligi de kazanabilirdik. Öyle olsaydı bana bazı bonuslar bile ödeyebilirlerdi.

Soru: Manchester United bu sezon kötü bir süreçten geçiyor. Özellikle Avrupa'da kazanma eksikliği var. Bu Fenerbahçe için avantaj mı dezavantaj mı?

Jose Mourinho: Avrupa'da kazanamadılar ama kaybetmediler de... İçinde olduğumuz yeni formatta herkes neyin olduğunu anlamaya çalışıyor. Porto'ya karşı Portekiz'de oynamak kolay değil. Twente'ye karşı oynadılar. Elbette Old Trafford'da herkes Manchester United'ın kazanmasını beklersiniz ama kolay maç değildi. Manchester United'ın büyük potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Bu format üst düzeydeki takımların üst tura çıkmalarını sğalayan bir format. Eğer bana sorarsanız hangi iki takım bu turnuvayı kazanmaya yakın. Bence Manchester United ve Tottenham... Her anlamda Premier Lig daha güçlü. Yarın en güçlü şampiyonluk adaylarından biriyle oynayacağız.

Soru: Yarın rotasyon yapacak mısınız? Oosterwolde'nin olmadığı maçlarda sol bekte kimin oynanacağı merak ediliyor.

Jose Mourinho: Sol bek için televizyondaki uzmanlardan tavsiye almam lazım. Kostic, Levent ve Jayden yok... Türk televizyonlarında neler konuşulduğunu anlamıyorum ama onları dinlemek istiyorum ve tavsiyelerini almak istiyorum. Eğer sizin tavsiyelerinizi alırsam beni korumuş olursunuz. Belki Szymanski olabilir. Gol de atamıyor. Uzmanlar tavsiye ederse Szmyanski'yi de oynatabiliriz.

Soru: Siz oradayken Alex Ferguson'la ilişkiniz nasıldı? Alex Ferguson'un kulüp elçiliğinden alınması hakkında ne düşünüyorsunuz? (İngiliz basını)

Jose Mourinho: Umarım buradaki İngiliz gazeteciler sadece iki İngiliz gazeteciye forma vermemden alınmamıştır. Garry her gittiğim yere geldi. Sam'le de çok iyi arkadaşlık kurmuştuk. Sir Alex Ferguson ile ilişkilerimiz inanılmaz derecede iyi. Netflix belgeselim çıktığında ona olan saygımın sebebini göreceksiniz. Elçilik görevinden ayrılmasının nedeni yok. Dünyadaki tüm Manchester United taraftarlarının sevgisini ve saygısını kazanmış biri. Onun için en önemli şey tüm taraftarların ona duyduğu sevgi ve saygı...

Soru: Manchester United geçtiğimiz yaz oldukça fazla para harcamasına rağmen başarılı olamadı. Siz orada çok saygı duyulan birisiniz. Başarıya engel olan şey nedir? (İngiliz basını)

Jose Mourinho: Bu benim cevaplamam gereken soru değil. Onlara başarılar diliyorum. Onlar benim Premier Lig'deki rakibim değil. Yarın kazanmak istiyorum ama onlara başarılar diliyorum. Belki sizler onların durumuna güldüğümü, akıl oyunları yaptığımı düşünebilirsiniz ama bence onlar aldıkları sonuçtan daha iyi takımlar. Onları maksimum derecede analiz ettik. Twente ve Porto maçlarını izledik. En yakın zamanda başarılı olacaklarını düşünüyorum. Eğer bir gün İngiltere'ye gidersem umarım ben onlara rakip olmadan önce iyi olurlar.

Soru: Siz oradayken Manchester United'a karşı oynadığınızda iyi istatistiğe sahiptiniz. Bu size özgüven veriyor mu?

Jose Mourinho: Bunlar geçmişte kalmış şeyler. Porto, Chelsea gibi takımlarla onlara karşı mücadele ettim. İki takımı kıyasladığımız zaman arada büyük bir mesafe var ama bu mesafeyi kapatmak için her şeyi yapacağız.

Soru: Jayden'ın dönüşü ile ilgili bir tahmininiz var mı? Sol bek takviyesi için öneriniz olacak mı?

Jose Mourinho: Soruya cevap vermeden önce şunu söylemek istiyorum. Maç içerisinde bir şey olduğunda tekrarlarını göstersinler. Amrabat'ın penaltı olmayan pozisyonunu 12 kez göstermesinler. Son dakikalarda ceza sahasındaki itmeyi göstersinler. Dürüst olmak gerekirse Jayden'ın bu sezonun geri kalanında oynayabileceğini düşünmüyorum. Hiçbir maç oynamasını bkelemiyorum. Mayıs ayı geldiğinde iki üç maç oynayacak durumu olursa benim için çok iyi olur ama beklemiyorum. Listeye kimseyi ekleyemiyoruz. Yıl sonuna kadar bu sorunu Avrupa'da yaşayacağız. Ligde ise Kostic ve Levent'i kullanacağız. Zor olacak ama içinde olduğumuz durum bu.

Fenerbahçe Manchester United Jose Mourinho