Jose Mourinho Alex de Souza'yı devirdi, Fenerbahçe bir rekor daha kırdı!

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Alex de Souza'nın çalıştırdığı Antalyaspor'a konuk olan Fenerbahçe, sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılmayı başardı. Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada fırsat tepmeyen Jose Mourinho'nun öğrencileri, deplasmandaki yenilmezlik serisini de 23 maça çıkartarak rekor tazeledi. Sarı-lacivertliler dış sahadaki son mağlubiyetini 4 Haziran 2023'te Galatasaray'dan almıştı...

Sarı-lacivertlilerde teknik direktör Jose Mourinho, Antalyaspor maçı öncesi, "Taze diyebileceğimiz oyuncular olması gerekliydi. 2 gün önce yoğun ve zor bir maç oynadık, bazı değişiklikler yapmak gerekiyor enerji katabilmek adına" dedi. Geçen sezondan bu yana deplasmanda oynadığı 22 Süper Lig maçının hiçbirini kaybetmeyen Kanarya, 18 galibiyet ve 4 beraberlikle kulüp tarihinin en uzun serisini yaşadığı bir dönemde Antalya’nın karşısına çıktı.

ASLAN’LA FARKI 3’E İNDİRDİ

Son yenilgisini 4 Haziran 2023’te deplasmanda 3-0’lık sonuçla Galatasaray karşısında alan sarı-lacivertliler, dün rekorunu 23 maça çıkararak geliştirmeyi başardı. Ligde 19 puanı bulunan lider Galatasaray’ın puan kaybettiği haftada kazanarak 16 puana yükselen Jose Mourinho’nun öğrencileri, farkı da 3’e indirmiş oldu. Milli ara öncesi önümüzdeki haftayı ligde BAY geçecek Kanarya, bundan sonraki lig sınavını 20 Ekim’de Samsunspor’la oynayacak.

KİLİDİ AÇAN GOL TADİC’TEN

Galatasaray derbisindeki futbolu sonrası eleştirilen ve Union Saint-Gilloise maçına 11’de başlamayan Dusan Tadic, dün formasına kavuştu ve golünü de attı. 63’te Szymanski’nin kaptığı top sonrası Fred’in pasında ceza sahası içinde sağ çaprazda topla buluşan Tadic, şık bir vuruşla takımını öne geçirdi. Son 4 lig maçında 1 asistinin yanına 4. lig golünü ekleyen tecrübeli futbolcu, golü sonrası büyük sevinç yaşadı. Sırp yıldız, Fenerbahçe kariyerinde 68. resmi maçında 41. gol katkısını (20 gol, 21 asist) gerçekleştirdi.

FENERBAHÇELİLERDEN SERHAT AKINA DESTEK



FRED’İN 2. ASİSTİ

Antalya maçına yedek başlayan Kanarya’nın yıldızlarından Fred, oyuna girdikten sonra Dusan Tadic’in golünde pası verdi ve bu sezon Galatasaray derbisinden sonra 2. asistini yaptı. Brezilyalı yıldızın ayrıca, ligde 3 (Rizespor’a karşı hat-trick) golü bulunuyor.

EFSANE ALEX, FENER’E KAYBETTİ

Fenerbahçe tarihinin efsane oyuncuları arasında yer alan ve taraftarların heykelini dikecek kadar çok sevdiği Alex de Souza, dün Antalyaspor’un teknik direktörü olarak sarı-lacivertlilere karşı rakip oldu. Bu maça kadar çıktığı 6 maçta 2 galibiyet (ikisi de iç sahada), 2 beraberlik ve 2 mağlubiyeti olan Alex’li Akdeniz ekibi, Kanarya karşısında son derece dirençli bir performans ortaya koydu. İlk devrede rakibine Szymanski’nin maçın başında yakaladığı pozisyon hariç fırsat vermeyen kırmızı-beyazlılar, ikinci devrede önce Tadic sonra da Thalisson Kelven’in kendi kalesine attığı gollere engel olamadı. Bu maça kadar iç sahada 1 beraberlik ve üst üste 2 galibiyetle yenilgi yüzü görmeyen Brezilyalı teknik adamın takımı, böylece taraftarı önünde ilk kez mağlubiyet yaşadı.

(Fanatik)

Fenerbahçe Futbol Süper Lig Antalyaspor