Acun Ilıcalı'dan Galatasaray'a çok sert sözler: Okan Buruk'u değil babamı bile tanımam!

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı hakem hatalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Acun Ilıcalı, Galatasaray ve Okan Buruk hakkında sert ifadeler kullandı. Ilıcalı ayrıca TFF'nin kendilerine adalet getireceklerine dair söz verdiklerini açıkladı.

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı hakem hatalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Acun Ilıcalı, Galatasaray ve Okan Buruk hakkında sert ifadeler kullandı. Ilıcalı ayrıca TFF'nin kendilerine adalet getireceklerine dair söz verdiklerini açıkladı.

Acun Ilıcalı'nın açıklamaları şu şekilde:

"KİMSE BİZE SALDIRMASIN"

"Son maçımız olan Antalyaspor maçından sonra durumu değerlendireceğimizi, hakem hocalarını dinleyip açıklamalar yapacağımı söylemiştik. Bugün Türkiye'de futbol acaba futbol olarak oynanıyor mu? Benim birinci sorum bu. Gerçekten her şey adil ve futbol tam anlamıyla adaletin uygulandığı bir spor mu? Bu soruyla başlıyorum. Aynı filmin tekrarı olmayacak dedik maçtan sonra. Aynı filmi konuşalım. Bugünkü basın toplantısında konuşacağım her şey somut. Bana cevap verenler olacaktır mutlaka ama şunu unutmasınlar bugün konuşacağım her şey somut. Bir iddia veya gri alan üzerinden konuşmayacağım. Bize cevap verenler olacaksa da bu somut sözler üzerinden cevap versinler. Kinini kusacağım diye kimse bize saldırmasın. Herkesin cevap hakkı vardır."

"İKİ SENEDİR OPERASYON VAR"

"İki sene önce Fenerbahçe lige iyi başladığı dönemde bir Galatasaraylı yönetici 'Ligi bitirtmeyiz' dedi. Somut mu? Somut. Bu tehdit üzerine Türkiye'de bazı gelişmeler olup Fenerbahçe'nin defalarca hakkı yendi mi? Yendi. Jesus'un cinnet geçirip kırmızı kart gördüğü ve 3 penaltımızın verilmediği maçlar oldu. Sonra Galatasaray cephesi 'Hepimiz kardeşiz. Futbolu neden bu kadar geriyorsunuz?' dediler ve sezon bitti. Geçen sezon Galatasaray'ın Trabzonspor maçı... Maçın ardından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek 'Hayatımda gördüğüm en kötü hakem' dedi. Hakem hocaları Galatasaray'ın aleyhine bir şey yoktu. Bir maçın ardından 'Orada el yok sizin krili elleriniz var' dediler. Sonra tekrar aynı senaryo. Fenerbahçe'ye her türlü operasyon yapıldı. Sarı kart olayı vardı. Sonra yine Galatasaray yerli hakem isteyerek "Ortamı germeyelim" açıklamasında bulundu. Galatasaray maçında 10 kişi kaldığımızda sevinen bir Galatasaraylı oyuncu vardı. Bence sezonun özeti. Torreira'nın o gün havaya kalkan yumrukları Türk futboluna kalkan yumruklardı. Taraftarlarımıza bazı sözler verdik. Bu sene sitemi de yıkacağız dedik. Bu konuişmayı taraftarlarımızın şöyle anlamasını istiyorum. Biz bazı şeylerin düzelebileceği için buradayız. Bu konunun sorumlulularıyla konuştuk.

"SARI KART OPERASYONU VAR"

"Bütün hakem yorumculularının ortak, hep berabere verdiği kara göre Galatasaray'a bu sene gösterilmeyen sarı kart sayısı 14... 7 haftada 14 sarı kart gösterilmemiş. İtirazı olan varsa bana bir şekilde laf yetiştirerek değil hakem hocaları 14 değil 13 desinler. Hepsi beraber 14 demiş. Fenerbahçe'de bu rakam 1. Gösterilmeyen sarı kart sayısı 1. Beşiktaş'ta da bu sayı 1. Türkiye'deki hakem hocalarının tamamının ortak kararı. Bir stoper sarı kart gördükten sonra yine aynı şekilde saha içinde oynayabilir mi? Topa müdahalesi aynı olabilir mi? Türkiye'de sarı kart operasyonu yapılıyor derken biz neyi kastediyoruz. Ertesi gün kimse uyanmaz manşet olmazsın. Hakemliğin sorgulanmaz. Açıkçası yine 8 tane hakem hocasının bizzat kabul ettiği bir gerçeği açıklıyorum. Fenerbahçe'nin bu sene resmi olarak veirlmeyen penaltısı 6 maç 6 penaltı. Trio programından başlayarak bütün hakem hocalarının ortak kararı aldığı 6 penaltı verilmemiş. Bu haftayla beraber 7 penaltımız verilmemiş. Bu nasıl bir lig bu nasıl bir dünya?"

"ALİ KOÇ 'OPERASYON OLACAK' DEDİ"

"Adana Demirspor, Göztepe, Rize ve Kasımpaşa maçında el pozisyonu var. Şaibeli hakem tarafından verilmeyen. 7 haftada 7 penaltısı verilmeyen ve rakibinin 14 sarı kartı verilmemiş lig adil mi? Bana cevap verenler laf yetiştirmeyi bırakıp somut şeyler üzerinden knouşsunlar. Bu hafta iki kere ikiyi üç yapma haftasıydı. Bu yaşıma geldim bunu yaşayacağımı tahmin etmiyordum. Hayatınız boyunca belki bir daha göremeyeceğiniz bir komedi yaşandı. Galatasaray-Kasımpaşa maçı oynanıyor. El pozisyonu oldu. VAR bir el pozisyonunda devreye girdi ve sonrasında bir VAR kararı daha toplamda 9.5 dakika oyun durdu. Maçın sonuna Galatasaray 3-2 galip gol yeme ihtimali var. 17 dakika uzatması olan maçın sonuna 6 dakika eklendi. Bunu da yaşadık. Bu 6 dakikanın 5. dakikasında gol geldi. Golden dolayı da 1 dakika daha ekleyebilirsin. Elini bol tuttun 1.5 dakika oldu. Bir anda maç bitmemeye başladı. Maçın son 3 dakikasını anlatıyorum. Orta yapılıyor Kasımpaşalı futbolcular uzaklaştırıyor. Hakem durun diyor. Herkes duruyor hakem durup bir şey var mı diye soruyor. bir orta daha yapılıyor bir karambol daha. Hakem yeniden oyunu durduruyor. Yok mu bir şey diyor. VAR'dan 'Yine bir şey yok' cevabı geliyor. Bu maç biter bitmez yönetim olarak toplandık. Ben biraz yeniyim bu konularda. Başkanımız yıllarca katliama uğradığı için "Arkadaşlar operasyona hazır olun. Yarın mutlaka başımıza bir şey gelecek." dedi. Aynen şöyle dedi: Yarın operasyon olur. Lütfen futbolcularımızı motive edin daha fazla gol atmamız lazım.

OKAN BURUK'A SERT GÖNDERME

"Antalyaspor maçında bir ofsayt pozisyonu var. Hakemin normalde oyunu devam ettirmesi lazım. Birden bayrak kaldırdı. Lütfen bize somutla gelin. Biz her şeyi somut olarak ortaya koyuyoruz. 18 saniye 6 salisede oyun başladı. Soruyorum şimdiye kadar VAR başladığından beri 18 saniyede başlayan bir pozisyon var mı? Öncelikle bunların adı rezalet. Bu yaşadıklarımızın adı rezalet. Bu oynanan da futbol değil. Kuralların da dışına çıkıldı artık. Şu anda kuralları artık geçtik. Şu anda kurallar uygulanmıyor. Başka şeyler uygulanıyor. Neden Fenerbahçe'ye karşı. Bu da enteresan. Ben Galatasaraylı, Beşiktaşlı dostları olan bir insanım. Her kesimden Galatasaraylı, Beşiktaşlı futbolcularla samimiyeti olan bir insanım. Bunu da inkar etmedim. Biz aynı vatanın evlatlarıyız. Konu Fenerbahçe olduğu zaman kimseyi tanımam. Bunun en başından beri söylüyorum. Ben Fenerbahçe benden ne istese Aziz Yıldırım döneminde de Ali Koç döneminde de yaptım. Okan Buruk'un kalkıp maçın 88. dakikasında maçın hakemine 'Hocam bu penaltıyı verirsen burada bir daha maç yönetemezsin.' dedi. Türkiye'de gleinen nokta bu. 8 hakemin 8 hakemi de penaltı dediği pozisyona diyor bunu. Hakem tehditi almış. Tehditi almış ne yapacak? Maç yönetmek istiyor. Kariyerini devam ettirmek istiyor. Daha önce 'Galatasaray'ın aleyhine bir şey yaparsan bir daha maç yönetemezsin' denilen bir ortam var. Geçen sene Antalyaspor maçında VAR'dan verilen bir penaltı var. Hakem hocası 'Bu penaltıyı neden verdin' diye soruyor. Hakem de 'O ruh halinde verdim' diyor. O ruh hali işte bu ruh hali. Operasyon bittikten sonra iş şuna dönecek 'Bu hakemlere yüklenmetyin. Futbolu germeyin' diyecekler."

"TFF ADALET SAĞLANACAĞINI SÖYLEDİ"

"Konuştuklarımın yeterli olduğunu ve başka polemiklerin konuşulmasını istemiyorum. Bugün Mourinho protestosunu gösterdi. Bütün dünyada da haber olduk. Bu kafayla gidersek zaten bilmiyorum Türk futbolu nereye gider. TFF'ye bugün ziayrette bulunduk ve bu olayları belgeleriyle sunduk. Federasyonumuz yeni bir federasyon. Bugün bu federasyon 'Haydi saldıralım' diyeceğimiz bir federasyon değil. TFF bize adalet konusunda sözler verdi. Federasyon adalet istiyor. Biz adalet istiyoruz ayrıcalık istemiyoruz. Yıllardır bulamadığımız adaleti bulmak için buradayız. Bunu başaracağız zaten. Bunu iletişimle somut olayları ortaya çıkararak ortaya çıkaracağız. Futbolda hakemlerle federasyon başkanı telefon açarak konuşmuyor. Futbolda federasyon başaknı böyle bir durumda oyuncuları değiştirebilir. TFF başkanı da olayım vehametinin farkında. Bize 'Adalet konusunda güvenin. Adalet konusunda kimseye taviz vermeyeceğiz.' dedi. Neden her şeyin daha iyi olacağını düşünüyoruz. Ortada bir facia var. Ortada aklın almadığı bir durum var doğru ama TFF de 'Bunun farkındayım. İzin vermeyeceğiz.' dediler. Biz şu anda onlara bu krediyi vermek zorundayız. Başkanımızın bir sözü vardı 'Düzen değişecek' diye. Biz ne dedik. Bir yapı var dedik. TFF başkanımız, ikinci başkanımız inanıyoruz ki bu yapıyı yıkacaklar. Adalet isityoruz."

"KENETLENEREK ŞAMPİYONLUĞA KOŞACAĞIZ"

"Taraftarlarımız şunu iyi bilsin. Hayatımda hep kenetlenerek başarının geleceğini düşnüdüm. Fenerbahçe taraftarı seçti bizi. Sizin yıkma çabanızla biz gitmeyeceğiz. Biz mağlubiyetle de kenetlenen taraftarlarımızla bu yolda gümbür gümbür ilerleyeceğiz. Ben de elimden geleni sonuna kadar yapacağım. En önemli konu başkanımız bu konularda nasıl bu kulüp aldığı günden beri ekonomik olarak bu noktaya geldiyse. Geçen sene haksızlıkla elimizden giden şampiyonluğu da yaşasak sistemi de devredip bu rezlaetlerin yaşanmasını engelleyip şampiyonluğa koşacağız. Şampiyonluğun tek bir yolu var. Hep birlikte olup aynı yolda gitmek. Bir grup şampiyonluğu değil kaosu istiyor. Taraftarımız, Union maçında sonuna kadar futbolcularımıza, hocamıza ve bize sahip çıktılar. Sosyal medyada bütün operasyonel insanlar devam etsinler. Ben 20 yıldır ünlüyüm. Bana 20 yıldır denmeyen kalmamış. Ben kendi bildiğim doğruları yaparım. Takım olarak kenetlendik. Sistemi de yıkıp gümbür gümbür şampiyonluğa koşacağız. Güçlü olduğumuz zaman yıkamayacağımız kimse yok."

"BEN TFF'YE GÜVENİYORUM"

"Federasyona karşı şu anda agresif olmayacağız. Federasyon yeni bir federasyon ve bu olayları görüp çözecekler. Onlar da şaşkın. Hayretler içerisinde bir başkan gördüm karşımda. Olayı diyalogla çözeceğiz. Türkiye'de ne oyunlar oynandı. Biz gelmeden önce 'Ankara, Ali Koç'u sildi' haberleri yok muydu? Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuların hiçbir yerinde yok. Taraftarları buna inandırdılar. Kendisiyle zaman zaman konuşuyorum. Futbolu destekleyen, futbol aşığı bir Cumhurbaşkanı var. Biz algı üzerinden gitmiyoruz. Adalet istiyoruz. TFF'ye güveniyorum."

"BEŞİKTAŞ, GALATASARAY, TRABZONSPOR DEĞİL BİZE OPERASYON YAPILIYOR"

"Biz Fenerbahçe maçından sonra kalkıp da pozisyon penaltı diyip sonrasında penaltı demiyoruz. Gözümüz henüz kararmadı. Biz bu konuyu çözeceğiz. Galatasaray aleyhine hiç hata yapılmadı demiyorum. Galatasaray aleyhine verilen penaltılarda tartışılacak pozisyonlar yok. Konu Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor değil bize operasyon yapıldı. Geçmişiyle beraber operasyon yapıldı. Beşiktaş'ın dünkü pozisyonu da net penaltıydı ama değerli yöneticileri var. Ben olsma yarın yabancı hakem getiririm. TFF başkanımız böyle düşnümüyor. Ona da saygı duyuyorum. Tehdit alıp maçı ortada bitiren hakemlerden kurtulalım istiyoruz."

"MOURINHO'YA GÜVENİYORUZ"

"Önce federasyon değişti sonra sistem de yıkılacak. Biz ortalığı yangın yerine öevirip iletişimsizlik üzerine bir dünya kurmayacağız. Bu şekilde konuşarak rezil edeceğiz. Bu kadar adaletsizlik dünyanın hiçbir yerinde yaşanmaz. Futbolun kanunu da mutlaka işleyecektir. Mourinho tahmin edeceğiniz gibi şaşkın. Yan hakemin bayrak kaldırması karşısında yaşadığı şaşkınlığı anlatamam. Tepkisini de gösterdi zaten. Bahsettiğimiz konular somut raporlar, göstergeler... Hocamıza güveniyoruz. Hocamızın kariyeri ve kupaları belli. Onunla birlikte şampiyonluğa yürüyeceğiz. Taraftarlarımız da bize inanacak ve inancımızın karşılığını alacağız."

Fenerbahçe Son Dakika