Türk basketbolunda bir acı haber daha! Asım Pars hayatını kaybetti

Eski milli basketbolcu Asım Pars, 48 yaşında hayata gözlerini yumdu.

BH Basket’in haberine göre eski milli basketbolcu Asım Pars, Bosna-Hersek’in Kalesija şehrindeki aile evinde hayata gözlerini yumdu.

48 yaşındaki eski milli basketbolcunun vefatının detaylarına dair bir bilgi henüz palaşılmadı.

1976’da Tuzla, Bosna-Hersek’de dünyaya gelen Asım Pars, Galatasaray, Zagreb, Tuborg, Ülkerspor, Tofaş, Fenerbahçe, Anadolu Efes, Dinamo Moskova, Kuban, Pınar Karşıyaka, Türk Telekom, Mersin BB ve Erdemirspor formalarını giymişti.

Milli oyuncu, 2001’de EuroBasket’te gümüş madalya alan 12 Dev Adam kadrosunda da yer almıştı.

İNTİHAR İDDİASI

Eski milli basketbolcumuz Asım Pars, 48 yaşında hayata veda etti.

Bosna Hersek'in Tuzla kantonu Tojsici mahallesinde bulunan aile evinde cansız bedenine ulaşılan Asım Pars'ın intihar ettiği ortaya çıktı.

Tuzla Kantonu İçişleri Bakanlığı Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Bugün saat 10.40 civarwında Kalesija Polis Karakolu, ASım'ın Tojsici'de bulunan evinde intihar ettiğine dair bir ihbar aldı. Polis memurları, Asım'ın kendini asarak intihar ettiğini doğruladı." denildi ve intiharın nedeninin daha sonra belirleneceği bildirildi.

Milli forma ile EuroBasket 2001'de final oynayan Asım Pars, Türkiye'de Galatasaray, Tuborg, Ülkerspor, Tofaş, Fenerbahçe, Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka, Türk Telekom, Mersin ve Erdemirspor formalarını da giydi.

Basketbol