TBF yönetimine seçilen Serdar Karagöz'den futbol sorusuna 'üçlük' gibi yanıt

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kuruluna seçilen Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, Türkiye'nin her noktasında basketbol heyecanının yaşanmasını istediklerini söyledi.

TBF Başkanı seçilen Hidayet Türkoğlu'nun yönetim kurulunda yer alan Serdar Karagöz, Haber Global Muhabiri Sercan Bilgi'nin dil sürçmesine basketboldaki vizyonunu anlatarak yanıt verdi.

TBF yönetiminde yer alan Serdar Karagöz, "Türkiye bir basketbol ülkesi esasında. Bu özelliğini tekrardan kazanması lazım. Siz de soruyu sorarken 'futbol' dediniz. Türkiye'de spor deyince ilk akla futbol gelmemesi lazım sadece. Basketbolun halkla, kitlelerle buluşacağı yoğun bir dönem olacak." dedi.

Hidayet Türkoğlu başkanlığındaki yönetim olarak basketbolu daha da ileriye götürmeyi hedeflediklerini belirten Karagöz, "Basketbol, hem seyir zevki güzel hem de oynayanlara keyif veren bir spor. Türkiye'de yeniden bu basketbol rüzgarının esmesini ümit ediyoruz. Federasyon olarak yapmak istediğimiz projeler var. İstanbul'daki Basketbol Gelişim Merkezi zaten dünya çapında. Basketbola ne kadar ilgi gösterdiğimizi ve Türkiye'nin basketbol için ne kadar önemli bir ülke olduğunu gösteriyor. Ama bunu orada bırakmamak gerekiyor. Türkiye'nin her yerinden, Trabzon'dan, Hakkari'den, Diyarbakır'dan, Edirne'den, İzmir'den, Antalya'dan, her coğrafyadan, her ilçeden gençlerin, okulların, mahallelerin basketbol heyecanı içinde olmasını istiyoruz." dedi.

Basketbol TBF Son Dakika Spor Haberleri