Golden State Warriors koçu Steve Kerr NBA tarihine geçti

NBA takımlarından Golden State Warriors, başantrenörü Steve Kerr'le yeni sözleşme için anlaşmaya vardı. 2 yıl için 35 milyon dolar kazanacak olan Kerr, NBA tarihinin en çok para kazanan koçu olacak.

NBA takımlarından Golden State Warriors, başantrenörü Steve Kerr'le yola devam kararı aldı. Warriors'la 4 şampiyonluk yaşayan deneyimli antrenör, en az 2 yıl daha GSW'nin başına yer alacak.

NBA TARİHİH EN ÇOK PARA KAZANAN KOÇU OLACAK

ESPN'de yer alan habere göre, Golden State Warriors ve Steve Kerr'ün yeni sözleşme için anlaşmaya vardığı belilrtildi. Kerr'ün 2 yıl için 35 milyon dolar kazanacağı ve bu tutarın NBA rekoru olduğu kaydedildi.

Haberde Gregg Popovich'in kontratının her yıl arttığı ancak takımda hem antrenör hem de başkan olduğu için bu durumun ortaya çıktığı hatırlatıldı.

SPOELSTRA REKORU KIRMIŞTI

Miami Heat'in başantrenörü Erik Spoelstra, geçtiğimiz ay 8 yıllık yeni sözleşme imzalamış ve rekorun sahibi olmuştu.

Spoelstra, sezon başına Heat'le 15 milyon dolar karşılığında anlaşmaya vardı.

GSW'DE NELER YAPTI?

2014-15 sezonundan beri Warriors‘ın başında olan Kerr, takımı altı kez NBA finallerine çıkardı ve dört kez şampiyonluk yaşadılar.

58 yaşındaki koç NBA’de 1988-2003 yılları arasında altı takımda oynadığı bir oyunculuk kariyeri de geçirmişti. Bulls‘un 1996-98 arasındaki üst üste üç şampiyonluğunda Kerr’ün de önemli rolü vardı. Ayrıca Spurs ile de 1999 ve 2003 yıllarında şampiyonluklar yaşadı.

2003’teki emekliliğinden 2014’teki koçluk kariyeri başlangıcına Kerr, 2007-2010 yılları arasında Phoenix Suns‘ın genel menajeri olarak görev yaptı.

NBA Basketbol Haberleri Spor Haberleri