Sorun yenilmek değil, 3-0 yenilmek!

Volkan Tümkor

Volkan Tümkor

Baştan sona yanlış tercihlerle dolu bir maç!

Montella'nın kadro tercihinden, futbolcularımızın krampon tercihlerine...

UEFA'nın hakem tercihinden, Almanya'daki stadyum güvenliğine kadar...

Hepsi ama hepsi yanlış.

Montella'nın ilk 11 tercihi ve Arda Güler'i kenarda saklaması, takımı mental olarak kötü etkilemiş. Oynatmamak için sahaya çıkan ancak sürekli kayıp düşen bir Milli Takım vardı sahada.

İkisi 40 yaş seviyesinde dünya yıldızlarına karşı mücadele ederken Cenk Tosun ve Merih Demiral gibi o yıldızlarla takım arkadaşı olmuş, bire bir idman yapmış, uluslararası tecrübesi yüksek ve zor anlarda liderlik yapabilecek isimler neden tercih edilmedi anlamak çok zor.

Portekiz Milli Takımı, pekala karşılaştığı her takımı yenebilecek güçte. Ama bu skoru maçtan önce kendileri de dahil kimsenin beklediğini zannetmiyorum.

Bir de gol hediye ettik rakibimize!

Bu kadar kolay olmamalıydı.

İlk maçtaki 3-1'lik galibiyetin ardından iki tane 1-0'lık mağlubiyetle bile gruptan çıkabilecekken, +2 olan averajımızı -1'e düşürdük ve Çekya maçını, en az 1 puan almamız gereken bir final haline getirdik kendimiz için.

Gürcistan maçından sonra yazdığım yazıda; yetenek, tecrübe ve taraftar olarak rakibe ağır basmamız sayesinde 3 puanı aldığımızı belirtmiştim. Yazı burada:

Ancak bu faktörlerin Portekiz ve Çekya karşısında yetmeyeceğinin, Montella'nın plan ve hamlelerinin öne çıkması gerekeceğinin altını çizmiştim.

Montella'nın fark yarattığını Portekiz karşısında da göremedik, inşallah Çekya karşısında görürüz.

Türkiye Milli Futbol Takımı EURO 2024 Futbol