Siz Santos'ta o ışığı görüyor musunuz?

Volkan Tümkor

Volkan Tümkor

Dün akşam Antalyaspor teknik direktörü olarak geldiği Tüpraş Stadyumu'nda Beşiktaş'ı 2-1 mağlup eden Sergen Yalçın, bundan 4 yıl önce 20 bini aşkın siyah-beyazlı taraftarın tezahüratları eşliğinde sözleşme imzalamıştı.

Göreve geldiğinde o sezondan çoktan ümit kesilmiş, bir sonraki sezonu kurtarması için çağrılmıştı. Ama o 7. sırada aldığı takımla sezonu üçüncü tamamlayıp, ikinci Trabzonspor'un cezası sayesinde bir de Şampiyonlar Ligi ön eleme biletini cebine koydu.

Bir sonraki sene de transfere sadece 1.7 milyon euro harcayarak hem ligde hem kupada şampiyon oldu.

Fernando Santos'un hikayesi de benzer bir şekilde başladı Beşiktaş'ta... Yine çalkantılı günler... Yine erken havlu atılan şampiyonluk yarışı... Yine yeni yönetim...

Portekizli, EURO 2016'nın şampiyon hocasıydı ve kendisine Semih Kılıçsoy bonusuyla birlikte kulüp tarihinin gelmiş geçmiş en pahalı iki transferi birden teslim edildi. Tüm bunlara ve maç fazlasına rağmen, geldiği gün 18 olan puan farkı bugün itibariyle 32!

Deplasmanda sadece lig sonuncusu İstanbulspor'u yenebilen, üst üste 3 maç kaybeden, gol yediği zaman karşılık veremeyen bir takıma dönüştü Beşiktaş. Belli ki artık penaltı bile atamıyor!

Büyük bir takımın kendi evinde, 1-0 mağlup başladığı maçın ilk yarısını rakibinden daha düşük topla oynama oranıyla tamamlaması kabul edilebilir mi?

Rashica penaltıyı gole çevirseydi 2-2'ye tamam mıydı Beşiktaş?

Siz Santos'ta gelecek sezonu kurtaracak ışığı görüyor musunuz?

Futbol Beşiktaş