Şenol Güneş'ten hem Beşiktaş'a hem Trabzonspor'a kazandıracak bomba hareket!

Futbol Beşiktaş Trabzonspor Transfer Süper Lig
Şenol Güneş'ten hem Beşiktaş'a hem Trabzonspor'a kazandıracak bomba hareket!

Trabzonspor ile 5. dönemine başlayan Teknik Direktör Şenol Güneş, golcü transferinde rotayı sürpriz bir isme çevirdi. Tecrübeli teknik adam, Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi kadrosunda yer vermediği Kamerunlu golcü Vincent Aboubakar'ı bordo-mavili takımda görmek istiyor. Güneş ve Aboubakar, daha önce siyah-beyazlı takımda iki kez birlikte çalışmış ve Süper Lig şampiyonluğu yaşamıştı. İşte detaylar...

Abdullah Avcı’nın ayrılmasının ardından boşalan teknik direktör koltuğuna oturan Şenol Güneş, scout ekibinin Simon Banza transferine onay vermesinin ardından kadroda eksik kalan bölgeler için karar aşamasında. Güneş, forvet transferi için ise rotasını İstanbul'a çevirirken şehirdeki ilk açıklamasını da yaptı. Öte yandan Fırtına'nın forvetine ise Amedspor talip oldu.

'Yeni gelmiyorum'

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, şehirde ilk açıklamasını yaptı. Deneyimli hoca, “Trabzon’a yeni gelmiyorum ama değişik duygularla gelmiş oluyorum. Bir görev için geldim. Yeni bir dönem başlayacak. Yönetim kurulu ve başkan benimle görüşmek istedi, ‘Gel’ dediler, geldim. Tanıdığım bir şehir. Zor bir dönem, o travmaları atlatıp, yeni bir takım yaparak, iyi bir takım görmek istiyoruz. İnşallah en güzeli olacaktır” dedi.

Aboubakar'ı istiyor!

Özellikle forvet hattında tercih yapmak zorunda kalan Güneş, transferi uzayan Onuachu yerine tanıdığı ve güvendiği Aboubakar’ı kadrosunda görmek istiyor. Başkanla yapılan uzun toplantıda Aboubakar’ın ligi bilen bir oyuncu olarak doğrudan katkı verebileceğini ileten Güneş, bu konuda ısrarcı oldu.

Şenol Güneş'ten hem Beşiktaş'a hem Trabzonspor'a kazandıracak bomba hareket! - Resim : 2

Maliyet de daha az

Deneyimli teknik adam, Aboubakar’ın Onuachu’ya göre maliyet olarak da daha az olabileceğini düşünüyor. Yönetime bu talebini ilettikten sonra Aboubakar’la da görüşme gerçekleştiren Güneş, oyuncunun son durumu hakkında da direkt bilgi aldı.

Kamerunlu yıldız sıcak bakıyor

Edinilen bilgiye göre Aboubakar da yeniden Şenol Güneş’le çalışmaya oldukça sıcak bakıyor. Beşiktaş kariyerinin altın günlerini Güneş’le yaşayan tecrübeli golcü, yeniden Güneş’in takımında yer almak istiyor. Transferin neticesini iki takım yöneticilerinin arasındaki görüşmeler belirleyecek.

Amedspor’dan Bozok ısrarı

Bordo-Mavili takımda geldiği ilk dönemde dikkat çeken bir performans ortaya koyan ancak daha sonra düşüşe geçen Umut Bozok beklenen patlamayı bir türlü yapamadı. Eski teknik direktör Abdullah Avcı’nın forma şansı vermediği Umut Bozok ile fesih görüşmeleri devam diyor. Trabzonspor’dan ayrılması beklenen Umut Bozok’a 1. Lig ekiplerinden Amedspor’un ilgisi var. Bozok ise Avrupa'ya transfer olmak istiyor ancak burada da transfer penceresi kapanmış durumda. 27 yaşındaki forvet oyuncusu 2 milyon Euro bedel karşılığında Trabzonspor’a katılmıştı.

(Fanatik)