Paris 2024 resmi açılış töreni bu akşam! Olimpiyatlar başlıyor, 100 Yılın Takımı madalya için mücadele ediyor

2024 Paris Olimpiyat Oyunları Olimpiyatlar Spor Haberleri Filenin Sultanları
Paris 2024 resmi açılış töreni bu akşam! Olimpiyatlar başlıyor, 100 Yılın Takımı madalya için mücadele ediyor

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları bugün başlıyor. Sporun zirvesinde yer alan organizasyon için bu akşam Paris'te resmi açılış töreni düzenlenecek. Saat 20.30'daki törende bayrağımızı Busenaz Sürmeneli ve Mete Gazoz taşıyacak. 18 milli sporcumuzu yarın Olimpiyatlarda yarın sahne alacak. İşte detaylar...

2024 Olimpiyat Oyunları, bu akşam Fransa'nın başkenti Paris'te başlıyor. 26 Temmuz - 11 Ağustos arasında gerçekleşecek Paris 2024 için bu akşam resmi açılış töreni düzenlenecek. Türkiye dev organizasyonda 102 sporcu ile 18 branşta temsil edilecek.

BAYRAĞIMIZI BUSENAZ SÜRMENELİ VE METE GAZOZ TAŞIYACAK

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde Türk bayrağını, milli boksör Busenaz Sürmeneli ile milli okçu Mete Gazoz taşıyacak. Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan milli sporcular Busenaz Sürmeneli ile Mete Gazoz, açılış töreninde kafilenin en önünde yer alacak. Türkiye, açılış töreninde 191. sırada geçiş yapacak.

Paris 2024 resmi açılış töreni bu akşam! Olimpiyatlar başlıyor, 100 Yılın Takımı madalya için mücadele ediyor - Resim : 1

PARİS 2024 AÇILIŞ TÖRENİ NE ZAMAN?

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın resmi açılış töreni akşam saat 20.30'da başlayacak. Fransız yönetmen ve aktör Thomas Jolly'nin sanat direktörlüğünü yapacağı törende sporcu kafilelerini taşıyacak tekneler, Austerlitz Köprüsü'nün altından yola çıkarak Sen Nehri boyunca Eyfel Kulesi'nin olduğu noktaya, Iena Köprüsü'ne kadar 6 kilometreyi aşkın mesafe boyunca geçit yapacak. Geçit töreni güzergahında kültürel sunumlar ve Paris'in simge yapılarının manzaraları yer alacak. Olimpiyat oyunları tarihinde ilk kez geleneksel bir stadyum dışında gerçekleştirilecek açılış törenini, yaklaşık 300 bin kişinin yerinde takip etmesi bekleniyor.

OLİMPİYATLAR HANGİ KANALDA? PARİS 2024 CANLI İZLENEBİLECEK Mİ?

Paris 2024 Olimpiyatları televizyonda TRTSpor ve TRTSpor Yıldız ile Eurosport 1 ve 2 kanallarında canlı olarak yayınlanacak. Ayrıca sporseverler, müsabakalara dair son dakika gelişmelerini, milli sporcularımızın yarışmalarını ve Filenin Sultanları'nın voleybol maçlarını Kontraspor.com'dan canlı takip edebilecek.

28 YILLIK BİLET REKORU KIRILDI

Paris 2024 Olimpiyatları, tarihin en fazla bilet satılan oyunları oldu. Fransa’nın başkenti Paris’te 26 Temmuz-11 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olimpiyat oyunları için çıkarılan 10 milyon adet biletin 9.3 milyonluk bölümü satıldı. ABD’nin Atlanta kentinde 1996 yılında gerçekleştirilen oyunlarda 8.3 milyon adet bilet satılırken, bu rekor 28 yıl sonra Paris’te kırıldı.

18 MİLLİ SPORCUMUZUN YARIN MÜSABAKASI VAR

Artistik cimnastikte takım ve bireysel elemeler başlayacak. Bercy Arena'da gerçekleştirilecek elemelerde milli sporcular Adem Asil, Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak, Ahmet Önder ve Emre Dodanlı, (TSİ) 21.00'de serilerini sunacak.

Paris 2024 resmi açılış töreni bu akşam! Olimpiyatlar başlıyor, 100 Yılın Takımı madalya için mücadele ediyor - Resim : 3

Atıcılıkta Chateauroux Atıcılık Merkezi'nde yapılacak 10 metre havalı tabancada İsmail Keleş, Yusuf Dikeç, Şimal Yılmaz ve Şevval İlayda Tarhan, (TSİ) 10.00'da başlayacak elemelerde mücadele edecek.

Boksta North Paris Arena'da gerçekleştirilecek son 32 turu müsabakalarında kadınlar 54 kiloda Hatice Akbaş (TSİ) 21.00'de Büyük Britanya'dan Charley Davison, Gizem Özer (TSİ) 21.48'de İtalya'dan Alessia Mesiano, erkekler 80 kiloda Kaan Aykutsun ise (TSİ) 23.08'de İtalya'dan Salvatore Cavallaro ile karşılaşacak.

Eskrim kılıç kategorisinde Grand Palais'de yapılacak elemelerde Enver Yıldırım, (TSİ) 13.55'te İtalyan Luca Curatoli ile karşı karşıya gelecek.

Champ de Mars Arena'da (TSİ) 11.00'de judo müsabakalarında, kadınlar 48 kiloda Tuğçe Beder son 32 turunda Fransız Shirine Boukli karşılaşacak. Erkekler 60 kiloda son 16 turunda tatamiye çıkacak Salih Yıldız'ın rakibi, son 32 turu maçlarının ardından belli olacak.

Kürek tek çiftede mücadele eden Elis Özbay, Vaires Sur Marne Nautical'da (TSİ) 11.12'de başlayacak elemelerde yarışacak.

Masa tenisinde South Paris Arena'da yapılacak eleme turunda Sibel Altınkaya, (TSİ) 23.15'te Lüksemburglu Ni Xia Lian ile karşı karşıya gelecek.

Yüzmede Paris La Defense Arena'da gerçekleştirilecek 100 metre kurbağalamada Berkay Ömer Öğretir, (TSİ) 12.00'de başlayacak seçmelerde mücadele edecek.

GOOGLE'DAN PARİS 2024'E ÖZEL DOODLE

Google, bugün başlayacak Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na özel doodle hazırladı. Doodle tıklandığında kullanıcılar, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na ilişkin güncel bilgi ve haberlerin yanı sıra öne çıkan müsabakalara ve haberlerin yer aldığı sayfaya yönlendiriliyor. Google ana sayfasındaki görselde, bazı çizgi hayvan figürlerinin yer aldığı görülüyor.

Paris 2024 resmi açılış töreni bu akşam! Olimpiyatlar başlıyor, 100 Yılın Takımı madalya için mücadele ediyor - Resim : 4

EYFEL KULESİ'NİN PARÇALARI MADALYALARIN İÇİNE KATILDI

Madalya kazanan sporcular Paris'ten bir parçayı da yanlarında götürecek. Eyfel Kulesi'nin tadilatı sırasında değiştirilen parçalar, sporcuların boyunlarına asılacak altın, gümüş ve bronz madalyanın içine yerleştirildi. Böylelikle madalya alan sporcular, Eyfel Kulesi'nden orijinal bir parçayı göğsünde taşıyacak. Madalyaların ortasına yerleştirilen demir parçalarının her biri 18 gram ağırlığında olacak.