Filenin Sultanları, olimpiyat açılış törenine katılmadı

AA
Voleybol 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Olimpiyatlar
Filenin Sultanları, olimpiyat açılış törenine katılmadı

Filenin Sultanları, Fransa'nın Paris şehrinde gerçekleştirilen Olimpiyat oyunlarının açılış törenine katılım sağlamadı. Kararın nedeni ortaya çıktı.

Paris Olimpiyat Oyunları'na katılan ülkelerin sporcuları, Sen Nehri'nde sağanak altında gerçekleştirilen törende teknelerle geçiş yaptı.

204 ülke sporcuları ile Mülteci Olimpiyat Takımı'nın yer alacağı olimpiyatlarda, ilk olarak kurucu ülke Yunanistan geçti. 36 kişiden oluşan Mülteci Olimpiyat Takımı'nın ikinci sırada yer aldığı geçit törenine, Fransızca alfabetik sıraya göre devam edildi.

Austerlitz Köprüsü'nün altından yola çıkarak Sen Nehri boyunca Eyfel Kulesi'nin olduğu noktadaki Iena Köprüsü'ne kadar 6 kilometreyi aşkın mesafe boyunca gerçekleştirilen geçit törenine Türkiye, 190. sırada çıktı.

Tunus ile aynı tekneyi paylaşan Türkiye'nin bayrağını olimpiyat şampiyonları milli boksör Busenaz Sürmeneli ve milli okçu Mete Gazoz taşıdı. Milli sporcular, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak izleyenleri selamladı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı ise başantrenör Daniele Santarelli'nin isteği üzerine katılmadı. İlk maçını pazartesi günü Hollanda ile saat 10.00'da oynayacak olan Filenin Sultanları dinlenmeyi tercih etti.