Boks'ta 3. madalyayı Esra Yıldız Kahraman garantiledi

2024 Paris Olimpiyat Oyunları Olimpiyatlar
Boks'ta 3. madalyayı Esra Yıldız Kahraman garantiledi

Paris 2024 Olimpiyat Yaz Oyunları'nda ülkemiz boksta Esra Yıldız Kahraman'ın yarı finale yükselmesiyle bir madalyayı daha garantiledi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda milli boksörümüz Esra Yıldız Kahraman, kadınlar 57kg çeyrek finalinde Brezilya'dan Jucielen Cerqueira Romeu'u 4-1 yenerek yarı finale yükseldi ve madalyayı garantiledi.

Bronz madalyayı garantileyen sporcumuz yarı finalde 7 Ağustos Çarşamba akşamı Tayvan'dan 1 numaralı seri başı Yu Ting Lin ile karşılaşacak.

Müsabaka sonrası yayıncı kuruluşa konuşan Kahraman, "Yaklaşık iki senedir bu anın hayalini kuruyorum. Bundan iki sene önce tamamen boksu bırakmış bir Esra vardı. Bazı zorluklar yaşadım. Eşimle bu anın hayalini çok kurduk. Hatta ona bir konuşmamızda ağlayarak sıkıntılarımı anlattım. O da bana 'Kendine güven.' dedi. Ben de ona 'Kimse bana güvenmiyor ama.' demiştim. Beni aynanın karşısına getirip, 'Sen kendine inanmazsan kimse sana inanmaz' dedi. Benim kendime inanmam bile uzun bir zaman aldı. Eşimle çok büyük kavgalar ettik. O olmasaydı şu an burada olamazdım. Ona çok teşekkür ediyorum. Ekibimiz çok sağlam hepsine çok teşekkür ediyorum. Dualarınızı eksik etmeyin."