2024 Paris'te hava kirliliği yüzünden yarış ertelendi! Sporcular endişeli

2024 Paris Olimpiyat Oyunları Olimpiyatlar
2024 Paris'te hava kirliliği yüzünden yarış ertelendi! Sporcular endişeli

Paris 2024'ün başlamasına günler kala şiddetli yağmur Sen Nehri'ni kirletti. Salı günü yarışacak 55 triatlet artan belirsizlikle karşı karşıya kaldı. Bugün yapılması planlanan erkekler triatlon yarışı olağandışı hava muhalefeti nedeniyle yarın 10.45'e ertelendi.

Erkekler Olimpik triatlonunun Salı günü planlanan saatinde başlamasından önce Sen Nehri'nde sabah saat 3.30'da yapılan ve kirlilik seviyesinin sporcuların güvenle yüzemeyeceği kadar yüksek olduğunu tespit edilen incelemenin ardından ertelendi.

YARIŞ ERTELENDİ

Organizatörler yaptıkları açıklamada, Cuma ve Cumartesi günleri Paris'i etkisi altına alan şiddetli yağmurun kendilerini “sağlık nedenleriyle etkinliği yeniden planlamak” zorunda bıraktığını söyledi.

Paris'te bu haftanın ilerleyen günlerinde de yağmur yağacağı tahmin edildiğinden, erkekler yarışı Çarşamba günü saat 10.45'e ertelendi.

GÖK GÜRÜLTÜSÜ VE ŞİMŞEK RİSKİ VAR

Çarşamba günkü hava tahminlerinde gök gürültüsü ve şimşek riski de var ve bu da işleri bir başka potansiyel engele sokabilir. Organizatörler önümüzdeki saatlerde biletler ve 31 Temmuz Çarşamba günü yapılacak etkinliklerin yayınıyla ilgili daha fazla bilgi vereceklerini açıkladılar.

Organizatörler yaptıkları açıklamada, kararın Paris 2024, Dünya Triatlonu, Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Meteo France, Paris Belediyesi ve Ile-de-France Bölgesi Valiliği'nin katıldığı sabah 3.30'daki toplantı ve su kalitesi testinin ardından alındığını doğruladı.

Açıklamada "Son hava durumu bilgileri göz önünde bulundurularak, erkekler triatlon etkinliğinin 31 Temmuz saat 10.45'te yapılmasına karar verilmiştir” denildi.