Formula 1, 2026 sezonunda motor sesini artırmayı düşünüyor

Motor Sporları Spor Haberleri Formula 1
Formula 1, 2026 sezonunda motor sesini artırmayı düşünüyor

Formula 1 yönetimi, 2026 sezonunda yeni nesil güç üniteleriyle motor seslerini artırmak gibi bir planları olduğunu söyledi.

Formula 1, 2026 sezonunda 1000 beygirden daha fazla güç üreten yeni nesil motorlara geçiş yapacak ancak bu gücün %50'si hibrit taraftan sağlanacak. Ayrıca motorlar tamamen yenilenebilir kaynaklardan elde edilen yakıtla çalışacak.

Elektrik tarafına daha fazla odaklanıldığı için yeni nesil motorlardan çıkacak sesin nasıl olacağı merak konusu çünkü hibrit motorlara geçilmesinin ardından motorların sesi büyük oranda azaldı.

Motorsport.com'un haberine göre; Avustralya radyo istasyonu 3AW ile yaptığı bir röportajda Domenicali, 2026 gibi erken bir tarihte motorların daha iyi ses çıkaracağını açıkça belirtti fakat gelecekte hibrit motorları bırakamayacaklarını da ekledi.

"MOTOR SESİNİ MÜZİK GİBİ GÖRÜYORUM"

F1'in CEO'su Stefano Domenicali, "Niyetimiz yeni nesil motorların sesinin daha yüksek olması, çünkü bu bizim hislerimizi doğrudan etkiliyor. Taraftarlarımın duymak istediği şey tam olarak bu; dolayısıyla buna ciddi şekilde dikkat etmek bizim görevimiz." dedi.

"Motorların farklı ses çıkarmasına ihtiyacımız var. Şahsen ben bunu müzik gibi görüyorum. 12 silindirli motorlar olduğunda, sesleri farklı bir frekanstaydı ve çok fazla ses çıkarıyordu."

"HİBRİT GÜÇ ÜNİTELERİNE İHTİYAÇ VAR"

"Sonra V10 motorlar, V8 motorlar vardı, şimdi hibrit V6 motorlar var ama gelecekte daha da küçülmeyecekler."

"Elbette hibrit güç ünitelerine ihtiyacımız var ve gelecek için hibrit ünitelere odaklanmış durumdayız." dedi.