ÖĞRENCİLERE MÜJDE ! Okullar ne zaman açılacak? İstanbul'da toplu taşıma ücretsiz mi?

Son Dakika
ÖĞRENCİLERE MÜJDE ! Okullar ne zaman açılacak? İstanbul'da toplu taşıma ücretsiz mi?

Milyonlarca öğrenci için okul zili çalacak. Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim öğretim yılı tatil takvimini yayımladı. İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri, okulların açılacağı tarihi merak ediyor. Peki, okullar ne zaman açılacak?İstanbul'da toplu taşıma ücretli mi, ücretsiz mi olacak?

Milyonlarca öğrenciyi yeni eğitim öğretim dönemi heyecanı sardı. Öğretmenler ve öğrenciler yaz tatilinin ardından sınıflarda buluşacak. İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri için yeni eğitim öğretim dönemi takvimi de MEB tarafından yayımlandı. Peki, okullar ne zaman açılacak?İstanbul'da toplu taşıma ücretli mi, ücretsiz mi olacak?

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? 2024

2024-2025 Eğitim Öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Öğrenci ve öğretmenler için okulun ilk günü heyecanı şimdiden başladı. Öte yandan İstanbul Valiliği okul saatlerinde güncellemeye gidildiğini açıkladı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Okulların açılması sebebiyle pazartesi günü eğitim öğretimin 10.00 ile 15.00 saatleri arasında yapılmasına karar verildi." ifadesine yer verildi.

ÖĞRENCİLERE MÜJDE ! Okullar ne zaman açılacak? İstanbul'da toplu taşıma ücretsiz mi? - Resim : 1

9 EYLÜL TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ OLACAK?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 9 Eylül tarihi ile ilgili önemli bir kararı açıkladı. Yapılan açıklamada, 320 bin öğrencinin servis ile trafiğe çıkacağı 9 Eylül tarihinde İstanbul’da 06.00-16.00 saatleri arasında toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olacağını duyurdu. Öte yandan, İETT, okulların açılmasından itibaren her gün bin 716 ek sefer yapacak. Metrolarda ise 435 ilave sefer yapılacak.