KYK yurt ücretleri ve tipleri ne kadar? Kaç Kişilik (TİP 1,2,3,4,5,6)

KYK yurt ücretleri ve tipleri ne kadar? Kaç Kişilik (TİP 1,2,3,4,5,6)
KYK yurtları fiyat

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) başvuruları ardından adaylar, yurt fiyatlarını, tiplerini ve tüm bilgileri araştırıyor. Binlerce aday arama motorlarında, "KYK yurtları ne kadar, yurt tipleri neler? KYK yurtları kaç kişilik?" gibi sorgularda bulunuyor. İşte detaylar...

Gençlik Ve Spor Bakanlığı'nda bağlı KYK başvurularında bulunan öğrenciler heyecanla sonuç beklerken, kalacakları yurtların özelliklerini de araştırmaya başladı. Özellikle KYK yurt ücretleri, KYK yurt tipleri ve KYK yurtlarının kaç kişilik olduğu araştırılıyor. Peki, KYK yurtları ne kadar, yurt tipleri neler? Kaç kişilik?

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

1. TİP 517,50 ₺
2. TİP 607,50 ₺
3. TİP 607,50 ₺
4. TİP 720 ₺
5. TİP 765 ₺
6. TİP 855 ₺
KKTC 1.125 ₺

KYK YURT TİPLERİ

  • 1. VE 2. TİP: KYK'nın 1 ve 2. tip türündeki yurtlar, barınma, yemek ve güvenlik ihtiyaçlarını karşılayacak durumdadır.
  • 3. TİP: 3. tip yurtlarda oda büyüklüğüne göre kişi sayısı 2-4 kişi kalmaktadır. Çalışma masası, buz dolabı bulunmaktadır. Banyo ve tuvalet ortak kullanımdır.
  • 4. TİP: 2-4 kişilik odalardır. Odalarda çalışma masası, buz dolabı ve bazı yurtlarda kitaplık bulunmaktadır.
  • 5. TİP: KYK yurtları arasında en iyi oda türlerinden biridir. Fiyatı en yüksek olan da 5. tip odalardır.
  • 6. TİP: En lüks KYK yurdudur. Öğrencilerin tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır.

KYK YURT FİYATLARI İLK KAYIT ÜCRETİ NE NEDİR? NE KADAR?

Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti denir. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti ve güvence bedeli ücreti bulunmaktadır.