Bugün ne kandili? 2024 Mevlid kandili ne zaman? Mevlid kandili duası | 14 Eylül kandil mi?

Son Dakika
Bugün ne kandili? 2024 Mevlid kandili ne zaman? Mevlid kandili duası | 14 Eylül kandil mi?
MEVLİD KANDİLİ 2024, mevlit kandili

2024 yılının son kandili olan Mevlid Kandili yaklaştı. Peygamber efendimizin dünyaya gelişinin yıl dönümü olarak kabul edilen Mevlid Kandili, hicri takvime göre Rebiülevvel ayının 12'nci gününde idrak edilmektedir. Birçok kişi Mevlid kandili ile ilgili detayları araştırıyor. Peki, Mevlid Kandili ne zaman idrak edilecek? 2024 Mevlid Kandili hangi güne denk geliyor? Yarın kandil mi?

Hz. Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlid Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında yer alıyor. Birçok kişi Mevlid kandili ile ilgili tarih ve duaları araştırıyor. Peki, Mevlid Kandili ne zaman idrak edilecek? 2024 Mevlid Kandili hangi güne denk geliyor? Yarın kandil mi? Mevlid Kandili'nde hangi dualar okunur? Mevlid kandili ibadetleri...

2024 MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan resmi açıklamaya göre 2024 Mevlid Kandili Gecesi, 14 Eylül Cumartesi günü idrak edilecek.

MEVLİD KANDİLİ'NDE ORUÇ TUTULUR MU?

Mevlid Kandili gecesi oruç tutulmasının mahsuru olmamakla birlikte farz olduğuna dair bir bilgi yoktur. Mevlid Kandili gecesi en önemli ibadetler arasında tesbih namazı gelmektedir.

MEVLİD KANDİLİ'NİN ÖNEMİ NEDİR?

Mevlid, Türkçe karşılığı ile "doğum zamanı" anlamına gelmektedir. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğum gecesi olan Mevlid Kandili, aynı zamanda Hicri takvimde Rebiülevvel ayının 12. gecesidir.

MEVLİD KANDİLİ DUASI

Mevlid Kandili'nde okunması gereken dualardan biri, "Bismillâhirrahmanirrahim. Eûzu bi-afvike min ikâbike ve eûzu bi-ridâke min sahatike ve eûzu bike minke celle vechuke lâ-uhsî senâen aleyke ente kemâ esneyte alâ nefsike." duasıdır. Türkçe anlamı; "Allah'ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum, senden yine sana ilticâ ediyorum. Senin şanın yücedir. Sana yaptığım senayı, senin kendine yaptığın senaya denk bulmuyorum. Sana layık bir surette hamd etmekten acizim" olarak çevrilmektedir.