AİLE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI | 2.390 sözleşmeli personel alımı başvuru ekranı

Son Dakika
AİLE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI | 2.390 sözleşmeli personel alımı başvuru ekranı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı başvuruları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2390 personel alımı yapacak. Bakanlık duyurusu ardından binlerce kişi arama motorlarında personel alımı şartlarını ve tarihini araştırmaya başladı. Peki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı KPSS şartı var mı? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başvuru tarihi ne?

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyenler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından müjdeli haber geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2390 sözleşmeli personel alımı yapacağını açıkladı. Açıklama ardından binlerce kişi detayları araştırıyor. Peki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak? Başvuru şartları neler?

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde istihdam edilecek 2.390 sözleşmeli personel alımı başvuruları başladı. Bakanlık personel alımı başvuru tarihi ise 15-30 Ekim tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden yapılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı başvuru şartları neler?

Genel Şartlar:
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşımak,

b) Son müracaat tarihi itibariyle başvuru yapılan sözleşmeli pozisyon için istenilen bölümden mezun olmak, (başvurduğu sözleşmeli personel pozisyonu için belirlenen öğrenim düzeyinin üstü bir öğrenim düzeyinde mezun durumda olup bu öğrenim düzeyinde KPSS puanı bulunan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.)

c) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak,

ç) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine eklenen; “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde fesih tarihinden, sözleşmeyi yenilememeleri hâlinde sözleşmenin bitiminden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” şartını sağlıyor olmak.

AİLE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU EKRANI