Instagram çöktü mü? Kapatıldı mı? Instagram'a erişim engeli getirildi

Gaming Spor Haberleri
Instagram çöktü mü? Kapatıldı mı? Instagram'a erişim engeli getirildi

Türkiye'de sosyal medya kullanıcıları 2 Ağustos 2004 sabahı itibarıyla Instagram'a giriş yapamadı. Bu durum Instagram çöktü mü? Instagram kapatıldı mı? gibi soruları akıllara getirdi. Sosyal medya kullanıcıları bu durumu araştırırken BTK tarafından Instagram'a erişim engeli getirildiği ortaya çıktı.

Türkiye'de en çok kullanılan sosyal medya platformlarının başında gelen Instagram'a bu sabah itibarıyla giriş yapılamadı. Bu durum vatandaşlara "Instagram çöktü mü?", "Instagram kapatıldı mı?" sorularını sordurdu. Kullanıcılar, Instagram'a neden giriş yapamadıklarını internette araştırmaya başladı. Gerçek ise ortaya çıktı...

INSTAGRAM'A NEDEN GİRİŞ YAPILAMIYOR?

Bilgi Teknolojileri ve İşetişim Kurumu'nun internet sitesine yer alan açıklamaya göre Instagram'a erişim engeli getirildi. Verilen karar sonrası Instagram'a Türkiye'den giriş yapılamıyor, erişim sağlanamıyor. BTK'nın açıklamasında erişim engelinin ne kadar süreceğine dair bir bilgi bulunmuyor.

INSTAGRAM'A NEDEN ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ?

BTK'nın Instagram'a erişim engeli getirmesinin sebebi, platformun katalog suçlarına uymaması olarak duyuruldu. Erişim engelinin süresi ve kaldırılmasının, Instagram'ın bundan sonraki tutumuna bağlı olduğu öğrenildi.