FM 25'te milli takım yönetme modu ve çok sayıda özellik kaldırıldı

Football Manager Gaming
FM 25'te milli takım yönetme modu ve çok sayıda özellik kaldırıldı

Futbolseverlerin heyecanla beklediği FM 25 ile ilgili yeni oyun içi gelişmeler ortaya çıktı ancak çok sayıda özelliğin kaldırılmış olması, oyun meraklılarını üzdü. Bazıları için Football Manager serisinin en büyük farkı olarak görülen milli takım yönetme modu, serinin yeni oyununda yer almayacak ancak yapılacak güncellemelerle FM 26'da geri dönecek.

Futbolseverlerin ve menajerlik oyunlarına tutkusu olanların heyecanla beklediği Football Manager 2025'in yeni özellikleri ve çıkış tarihi belli oldu. İşte detaylar...

OYUNCULARA SESLENME KALDIRILDI

FM 25'in en belirgin değişikliklerinden biri oyunculara seslenmenin kaldırılmış olması. Resmi site bu özelliğin neden kaldırıldığını şöyle açıkladı:

FM25'te bulunmayacak özelliklerden en sık kullanılanı Kenardan Seslenişler ve ön görebildiğimiz gelecekte bunlar geri dönmeyecek.

Seslenişler yıllardır seride bulunuyor ve dürüst olmak gerekirse onları hiç sevemedim. Bir "seslenişin" aniden yaşanması gerekir ama bunlar sadece top oyundan çıktığında devreye giriyor. Ayrıca oyuncular için seslenişlerinin etkisinin ne kadar sürdüğü de net değildir. Dolayısıyla, şimdilik, kenardan seslenişler oyundan kaldırıldı.

Oyuna geri dönmelerini gerçekten istiyorum ama sadece onları düzgün şekilde yeniden tasarlayabilirsek oyuna tekrar eklenecekler.

GELEN KUTUSU KALDIRILDI

FM 25'teki yeni bir güncelleme de gelen kutusuna geldi. Artık oyunda gelen kutusu yerine portal olacak. Resmi sitede yapılan açıklamaya göre gelen kutusu oyuncuların en çok zamanını geçirdiği ekrandı. Eski modda kaldığı düşünülen gelen kutusu için artık portal olacak.

Portal, geniş futbol evrenine daha zengin bir pencere sunacak. Portal, Gündem ve Mesajlar kısımları sayesinde size hikayenizi geliştirmek için çok daha iyi araçlar vermesinin yanı sıra, Haberler ve Maçlar aracılığıyla başka yerlerde olup bitenlere dair de daha iyi bilgiler sunacak.

YENİ BİR KULÜP YARATMA MODU KALDIRILDI

Kariyer modu dışında kullanılan bir mod olan kulüp oluşturma modu artık olmayacak. Bunun nedeninin ise bu modu oynayan oyuncu sayısının giderek azalması. Ancak bu modun FM 26'da geri geleceği de açıklandı.

SOSYAL MEDYA SEKMESİ KALDIRILDI

FM 25'te olmayan yeni bir özellik de sosyal medya sekmesi. Ancak burada olan tüm kritik bilgiler oyunun diğer kısımlarında görünmeye devam edecek.

MİLLİ TAKIM YÖNETME KALDIRILDI

Football Manager, Milli Takım yönetim modunun FM2025'te olmayacağını açıkladı. Geliştirme sürecinde yaşanan sıkıntılar dolayısıyla bu karar alınırken, bu modun FM2026'yla birlikte geri döneceği de kaydedildi. Öte yandan FM2025 Mobil sürümünde ise Milli Takım yönetimi yapılabilecek.