Departman kapandı! Mortal Kombat'tan şoke eden haber

ShiftDelete
Gaming
Departman kapandı! Mortal Kombat'tan şoke eden haber

Dövüş oyunu denince ilk akla gelen oyun olan Mortal Kombat'tan kötü haber geldi. Yapımcı NetherRealm, geçirdiği zorlu günler nedeniyle Mortal Kombat ve Injustice, mobile yakın zamanda veda edecek.

Piyasanın en köklü dövüş oyunlarından Mortal Kombat ve Injustice’in geliştiricisi NetherRealm Studio cephesinden gelen haberler, firmanın mobil oyun depertmanını tamamen kapattığı ve bilinmeyen sayıda çalışanın işsiz kaldığı yönünde… Eğer gelen bu sağlam dedikodular gerçekse, firmanın mobildeki bütün oyunları kısa sürede kaldırılacak.

Mortal Kombat, mobile veda ediyor!

QA analisti Tony Lazzara’nın açıklamasına göre, NetherRealm’in mobil ekibi yakın zamanda resmen kepenk indirecek. Lazzara, kapatılmanın nedenini belirtmezken, kaç çalışanın bu durumdan etkilendiği de henüz bilinmiyor.

Analistin raporu şimdilik şirketin kapanmasıan dair piyasadaki yegane kaynak olsa da, ulaşılan 3 farklı NethrerRealm çalışanı bu bilgiyi doğruladı. Ulaşılan diğer yapımcının da, LinkedIn hesabında iş ilanlarına başvurduğu göze çarptı.

NetherRealm henüz resmi bir açıklama yapmadığından, stüdyonun mobil oyunlarının geleceği belirsizliğini koruyor. Ancak Mortal Kombat Mobile ve Injustice 2 gibi oyunların çok yakın bir zamanda hem iOS hem de Android platformundan kaldırılması bekleniyor.

Warner Bros’un oyun bölümü şu anda karışık bir dönemden geçiyor. Bir yandan Şubat ayında çıkan Suicide Squad: Kill the Justice League’in satışları büyük bir hayal kırıklığı yarattı ve WB’ye 200 milyon dolarlık bir zarara sebep oldu. Diğer yandan, geçen yıl çıkan tek oyunculu RPG Hogwarts Legacy, WB Games için adeta bir kurtarıcı rolü üstlenerek milyonlarca kopya sattı.

Gelen haberlerin zamanlaması ise oldukça ilginç… Nitekim Mortal Kombat, mobil platformda son ayların en büyük güncellemesini bu hafta almıştı. Firmadan gelecek haberleri merakla bekliyor olacağız.