Süper Lig | Galatasaray 2-1 Hatayspor MAÇ ÖZETİ

Galatasaray Hatayspor Canlı Maç İzle Canlı Skor Canlı Maç Sonuçları Maç Süper Lig Futbol
Süper Lig | Galatasaray 2-1 Hatayspor MAÇ ÖZETİ

Geçen sezonun şampiyonu Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında sahasında Atakaş Hatayspor'u 2-1 mağlup ederek lige galibiyetle başladı.

İlk yarıda oyunun kontrolünü elinde bulunduran Galatasaray, Mauro Icardi ve Hakim Ziyech ile girdiği pozisyonlardan yararlanamadı. Hatayspor da pozisyona giremeyince ilk yarı golsüz eşitlikle sonlandı.

Hatay temsilcisi, müsabakanın 52. dakikasında Joelson Fernandes'in attığı golle 1-0 öne geçti. Uzun süre beraberliği kovalayan Galatasaray, 80. dakikada Mauro Icardi'nin penaltı golüyle skora denge getirdi. Baskısını artıran sarı-kırmızılı ekip, 90. dakikada sahneye çıkan yeni transfer Michy Batshuayi'nin golüyle karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Bu sonuçla son şampiyon sezona 3 puanla başlangıç yaptı. Hatayspor ise son 10 dakikaya 1-0 önde girdiği mücadeleden puansız ayrıldı.

Batshuayi, Süper Lig tarihine geçti

Galatasaray'ın yeni transferi Michy Batshuayi, Süper Lig'de "üç büyükler"in formasını terleten ilk yabancı futbolcu oldu.

Türkiye'de daha önce Beşiktaş ve Fenerbahçe'de top koşturan Belçikalı santrfor, Galatasaray ile ilk Süper Lig maçına çıktı. Tecrübeli futbolcu, Hatayspor maçının 70. dakikasında oyuna girerek Süper Lig'de Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray formalarıyla mücadele eden ilk yabancı oyuncu ünvanını aldı.

Michy Batshuayi, 90. dakikada sahneye çıkarak takımını 2-1 üstünlüğe taşıyan golü kaydetti. Belçikalı yıldız, sarı-kırmızılı formayla ilk kez bir resmi maçta gol sevinci yaşadı.

Zaha transfer görüşmesi nedeniyle kadroda yok

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, transfer görüşmeleri yapan Wilfried Zaha'nın kendini riske etmek istemediğini bildirdi.

Müsabaka öncesinde yayıncı kuruluşa açıklamada bulunan Buruk, "Wilfried Zaha'nın yakın zamanda transfer görüşmeleri vardı. Premier Lig'e oynamaya sıcak bakan bir oyuncumuz. Dün ve bugün tesisteydi. Böyle durumlarda oyuncu kendini riske etmek istemiyor. Zaha ile konuştuk ve bugün kadroda olmamasının daha doğru olacağına karar verdik." diye konuştu.

Gabriel Sara, ilk kez forma giydi

Galatasaray'ın yeni transferi Gabriel Sara, ilk kez bir maçta sarı-kırmızılı formayı terletti.

İngiltere Championship ekibi Norwich City'den 18 milyon avroluk kulüp rekoruyla kadroya katılan Brezilyalı orta saha oyuncusu, Hatayspor mücadelesinin 57. dakikasında Kerem Demirbay'ın yerine oyuna dahil oldu.