Roland Sallai için şok açıklama! Daha Galatasaray forması giymeden transfer hesabı yaptı...

Futbol Galatasaray Transfer Süper Lig
Roland Sallai için şok açıklama! Daha Galatasaray forması giymeden transfer hesabı yaptı...

Galatasaray'ın transfer döneminin son gününde İstanbul'a getirerek sözleşme imzaladığı Roland Sallai'nin babası Tibor Sallai'den flaş açıklamalar geldi. Sarı-kırmızılılarla 4 yıllık sözleşmeye imza atan Macar yıldızın babası, oğlunun Galatasaray'da mutlaka ilk 11 oynayacağını ve kendisini göstererek sezon sonunda başka bir takıma transfer olabileceğini söyledi. İşte o açıklamalar...

Transferin son gününde yapılan açıklamayla kadroya katıldığı duyurulan Roland Sallai, Galatasaray son dakika sürprizi oldu. Sarı-kırmızılıların, Freisburg'dan kadrosuna kattığı oyuncuyla önceki gün imzalar atıldı.

Galatasaray'ın önceki akşam Freiburg ile sağlanan anlaşmaya ilişkin açıklamasında, "Profesyonel futbolcu Roland Sallai ve kulübü Sport-Club Freiburg e.V. ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne 4 sezona yayılmış 4 taksitte 6.000.000 euro transfer bedeli ödenecektir" ifadeleri yer almıştı.

4 YILLIK SÖZLEŞME

Oyuncuyla 4 yıllık sözleşme imzalayan sarı-kırmızılılar, 4 sezona yayılmış 4 taksitte 6 milyon euro transfer bedeli ödeyecek. Aynı zamanda Sallai, Galatasaray'dan yıllık net 2.5 milyon euro kazanacak.

FORMA NUMARASI BELLİ OLDU

Galatasaray'ın yeni transferi Roland Sallai'nin yeni takımında giyeceği forma numarası da belli oldu. Freiburg' kariyerinde 22 numaralı formayı giyen Macar yıldız, Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu'ndan boşalan 7 numaranın sahibi oldu.

BABASINDAN FLAŞ SÖZLER

Her iki ayağını kullanan ve sağ, sol kanat olmak üzere hücum bölgesinde oynayan oyuncu hakkında babası Tibor Sallai, Origo adlı bir haber portalına dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

'OĞLUM HARİKA BİR KARAR VERDİ'

Tibor Sallai Galatasaray'ın, Avrupa Ligi'nde de yer alan, köklü bir geçmişi olan ve ligin her zaman zirvesinde yer alan tanınmış bir kulüp olduğunu ve oğlunun harika bir karar verdiğini söyledi. Oğlu'nun mutlaka ilk 11'de yer alacağının altını çizen baba Sallai bir yandan kulüplerin genellikle daha uzun vadeli sözleşmeler imzalaması nedeniyle dört yıllık sözleşmenin "hiçbir şey ifade etmediğini" söyledi.

'1 YIL İÇİNDE...'

Oğlunun Galatasaray'ın hem ligde hem de Avrupa Ligi'nde oynayacağı maçlarda iyi performans göstermek için elinden geleni yapacağını düşündüğünü söyleyen baba Salla sözlerini şöyle noktaladı: "Oğlum 1 yıl içinde kendini kanıtlayıp başka bir yere transfer olabilir"