Okan Buruk'tan transfer açıklaması: İki yabancı alacağız! Görüşmelerimiz sürüyor

Galatasaray Transfer Okan Buruk

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Avusturya kampının ikinci gününde gerçekleştirilen sabah antrenmanı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Okan Buruk transfere dair önemli açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Avusturya kampının ikinci gününde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Okan Buruk transfere dair önemli açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk'un açıklamaları şu şekilde:

"GALATASARAY HER ZAMAN KAZANMAK İSTER"

"İlk maçımızı daha hazır bir takıma karşı oynayacağız. İyi çalışacağız. Bu tür kamplarda her gün iki antrenman oluyor. Üç hazırlık maçımız var. Bu maçlarda sonuç odaklı olmayacağız ama Galatasaray her maçı kazanmak içni sahaya çıkar. Sadece milli takımlarda olan oyuncular katılmadı. Onlara 22 Temmuz'a kadar izin verdik. İkinci kampta bizimle olacaklar. Davinson Sanchez'in de 14 Temmuz'da bitecek. Davinson da sonrasında bizimle olacak."

"MAURO FİZİKSEL OLARAK İYİ GELDİ"

"Mauro fiziksel olarak iyi geldi. Bütün oyuncularımız için bu çok iyi. Birçok oyuncumuz bu dönemi aktif geçirdi. Mauro ve Hakim Ziyech'i biraz daha yavaş tempoyla birlikte takım seviyesine getireceğiz. Mauro son iki sezon kampta bizimle olamamıştı. Bütün oyuncular için sezon öncesi kamp çok önemli."

Okan Buruk'tan transfer açıklaması: İki yabancı alacağız! Görüşmelerimiz sürüyor - Resim : 2

TRANSFER AÇIKLAMASI: TARAFTAR SABIRLI OLSUN

"En az endişeli olması gereken Galatasaray taraftarı. Şampiyon takımın taraftarı. Kadro genişliğine baktığımzıda ve bu sezonki oyuncu havumuza baktığımızda burada en fazla sabırlı olması gereken Galatasaray taraftarı. Transfer için çok çalışıyoruz. En çok istediğimiz oyuncuları almak istiyoruz. Görüşmelerimiz sürüyor. Erken transferle değil doğru transferle taraftarları mutlu etmek istiyoruz. İki gün sonra da olabilir ikinci kampa da yetişebilir. Görüştüğümüz oyuncular var. Kulüpler de var oyuncular da var sğreç alabiliyor. En doğru transfer bizim için önemli olacak. Düşündüğümüz mevkiler var ama hiçbir eksiğimiz yok. Sağ bek ve orta saha transferlerini hep söyledik. Elimizde bu bölgede oynayan oyuncular var. Başkanımız. yönetim kurulumuz ve Cenk Ergün ile birlikte Sportif A.Ş çok çalışıyor."

"BAŞKANIMIZ BİZE ÇOK YARDIMCI OLUYOR"

"Genel kurulda alınan yetki çok önemliydi. Camia olarak kenetlendikçe daha da büyüyoruz. Geçen sezonun sonu gibi bir birlikteliğe ihtiyacımız var. Sabırlı olunmasını istiyorum. En doğru transfer için başkanımız da bize yardımcı oluyor."

"BATSHUAYI TAKIMA ÇABUK ADAPTE OLDU"

"Biz oyun formatı olarak tam 4-2-3-1 oynamıyoruz. Mertens forvet özellikli bir orta saha. Rakibi karşılarken 4-4-2 ile rakibi karşılıyoruz. Batshauyi'yi bu sistem içerisinde farklı yerlerde de kullanacağız. Oyuncularımızı göreceğiz. Maça ve rakibe göre karar vereceğiz. Geçen sene doğal rotasyon oluyordu. Sakatlıklar ve antrenman eksikliklerinden birçok oyuncumuz süre aldı. Batshuayi geçen sene de bu grubun içindeymiş gibi arkadaşlarına çok hızlı adapte oldu. Ligi ve takımı tanıyor."

Okan Buruk'tan transfer açıklaması: İki yabancı alacağız! Görüşmelerimiz sürüyor - Resim : 4

"İKİ YABANCI OYUNCU ALACAĞIZ"

"Transfer için her mevki ile ilgili çalışmamız var. Ben hep mevkileri söylüyorum ama elimizde de çok iyi oyuncular var. Uzun vadeli takımı başarıya götürecek oyuncular bakıyoruz. Bir tek yabancı sınırımız var. Bu sene 12'ye düştü. Bu çok hızlı bir düşüş. Yusuf Demir ve Mathias Ross'u iki sene önce 21 yaş altı olarak aldık ama elimizde yabancı olarak kaldılar. 12 yabancı bizi zorluyor. Elimizdeki yabancı oyunculardan bazılarını göndermek zorundasınız ama bir yandan onların yerine oyuncu alabilecek miyiz. İki yabancı oyuncu almak istiyoruz. Bunun yanında Türk oyuncu da alabilir miyiz. Bunu düşünüyoruz."

"BARIŞ ALPER VE FERDİ ÖNE ÇIKAN İSİMLER OLDU"

"Milli takımda iki önemli oyuncu öne çıktı. Barış Alper Yılmaz ve Ferdi Kadıoğlu benim açımdan öne çıkan iki isim oldu. Bu tamamen Barış'ın başarısı. Oraya kafa olarak fiziksel olarak hazır gitti. Bu sene 70 maç oynadı. Bunu mental olarak sürdürmek Barış'ın başarısı. Hepsini kutluyorum. Abdülkerim, Kaan ve Kerem de çok fazla maç oynadı. Tüm maçların ardından milli takım ettikleri hizmret bize gurur verdi. Barış hangi rakibine oynarsa oynasın hepsine üstünlük kurdu. Oyuncu olarak bunu hak eden biri. Ama bizimle beraber önü açık olsun."

Okan Buruk'tan transfer açıklaması: İki yabancı alacağız! Görüşmelerimiz sürüyor - Resim : 5