Okan Buruk'tan Elfsborg sözleri: Avrupa'da kazanıp yolumuza devam edeceğiz!

Galatasaray Okan Buruk UEFA Avrupa Ligi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haftasında oynanacak Elfsborg maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Okan Buruk, Elfsborg maçında galibiyet hedeflediklerini ve Avrupa'da ilerlemek istediklerini ifade etti.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haftasında oynanacak Elfsborg maçı öncesi açıklamalarda bulunuyor.

Okan Buruk'un açıklamaları şu şekilde:

"AVRUPA'DA BAŞARILI OLMAK İSTİYORUZ"

"Oyuncularıma Elfsborg'un analizini bugün anlattık. Geçiş oyunlarını iyi oynayan bir takım. Oyuncularıma ve taraftarlarımıza güveniyoruz. Galatasaray'ın genlerinde olan Avrupa'da başarılı olmak istiyoruz."

"DİZİLİŞİMİZİ YARIN GÖRECEKSİNİZ"

"Bugün karar vereceğiz ama yarın maçtan önce kadroyu görürsünüz. Kadroyla ilgili seçimlerimizi bugün antrenmanda düşüneceğiz. Antrenmanda dizilişimizi göreceğiz. Oyuncu tercihleri ve dizilişimizle ilgili bugüne kadar bir şey söylemedik. Yarın zaten göreceksiniz."

"BEN VE OYUNCULARIM HAZIRIZ VE MOTİVEYİZ"

"Eksiklerimiz var ama çok iyi bir kadroyla maça çıkma potansiyelimiz var. Bunların hepsinini motivasyon olduğunu düşünüyorum. Sezon başında bazen şanssızlıklar yaşayabiliyoruz. Ben ve oyuncularım maça hazırız ve motiveyiz. Son maçı kazandık ligde her şey bizim istediğimiz gibi gidiyor. Sonuçta karşınızda da bir rakip var. Onların da planları var. Geçiş oyunlarıyla skor bulmaya çalışacaklar. Kalitemizi konsantrasyonumuzla birleştirmek istiyoruz. Galatasaray takımı benim oynadığım dönemde bir iki maç hariç her maça konsantre çıkıyorduk. Stada çıktığımızda bu motivasyonu sağlayacağız."

"BİZİM BİR OYUNUMUZ VAR VE BUNUN DIŞINDA BİR OYUN OYNAMIYORUZ"

"Biz geçmişe bakmıyoruz geleceğe bakıyoruz. Önümüzde çok önemli bir maç var. Elfsborg'a karşı yarın kazanıp yolumuza devam edeceğiz. Kadrolar ve rakipler değişebiliyor. Biz sadece Elfsborg'a odaklandık. Bizim bir oyunumuz var ve bu oyun dışında bir oyun oynamıyoruz."

"YEDEK VEYA İLK 11 OYUNCUSU GİBİ BİR KAVRAM YOK"

"Yedek veya ilk 11 oyuncusu gibi bir kavram futbolda ve bizde yok. En iyi oyuncular sahada olacak. Futbolcular yarışacak ve en iyiler sahada olacak. Bazen oynayanlar var bazen devam edenler var. Tecrübeli ve genç oyuncularımızı bazen oyuna sokamıyoruz. Bizim için hepsi değerli. Hazır olduklarında hepsi görev alacak. Maç maç değişiyor ama asıl hedef Galatasaray'ı şampiyonluğa ve Avrupa'da büyük başarılara taşımak. Bazne doğal olarak rotasyonlar oluyor. Sakatlıklar ve cezalılar oluyor. Bazen de maç trafiği için de değişiklikler oluyor. Bu ayki programımız biraz daha rahat önceki aya göre. Daha az maç oynuyoruz. Yine değişiklikler yapacağız ama ilk başta kazanmamız gerkeiyor."

"ELFSBORG'UN ROMA'YI YENMESİ SÜRPRİZ DEĞİLDİ"

"Rakibimizin oyununu seyredince Roma'ya karşı alınan galibiyet sürpriz değil. 10 maçta golle sonuçlandırma yüzdesi çok yüksek. Hücuma geçişlerde çok etkili bir takım. Bu yüzden bu anlamda sürpriz değil. Geçtiğimiz sezon kendi ligini ikinci sırada tamamlamış bir takım. Roma'yı yendi ve AZ Alkmaar'dan az kalsın puan alacaktı. Güçlü bir takım."

"OSIMHEN, GALATASARAY'DA ÇOK MUTLU"

"Belki seyircimiz için 17:30 saati iyi olmayabiir ama bizim için iyi bir saat. Biz kadromuza katacağımız oyuncularla transfer öncesi görüşmes gerçekleştiriyoruz. Osimhen hakkında aldığımız bilgiler ve görüşmemizden kalanları birebir yaşıyoruz. Geldiğinde de çok mutluydu şu anda öyle... Soyunma odasında da çok güçlü bir figür. 25 yaşında olmasına rağmen çok oturaklı bir isim. Konuşmaları da öyle. Bu sene gelen oyuncuların karakterlerinin ve kalitelerinin iyi olması bizi sevindiriyor."

Kontraspor'un Özel içeriklerini Instagram'dan takip etmeyi unutmayın