Buruk kararını verdi! Icardi tek santrfor, peki ya Osimhen?

Galatasaray Futbol Transfer Süper Lig
Buruk kararını verdi! Icardi tek santrfor, peki ya Osimhen?

Victor Osimhen transferiyle dünya çapında ses getiren Galatasaray'da Okan Buruk'un takımı nasıl bir dizilimle sahaya süreceği merak konusu oldu. Mauro Icardi'den vazgeçmesi mümkün gözükmeyen başarılı teknik adamın, Osimhen'e şans vermek için üçlü savunmaya döneceği iddia edilmişti. Ancak Okan Buruk'un üçlü savunmaya dönmeden de Osimhen ve Icardi'yi aynı anda kullanma planı yaptığı ortaya çıktı.

Sarı-Kırmızılılar, Mauro Icardi gibi Avrupa’nın sayılı forvetlerinden birine sahipken yanına Michy Batshuayi’yi transfer etmişti. Takviye gerekmeyen tek bölge belki de forvet hattıydı. Ancak Victor Osimhen gibi yüz yılda bir çıkacak tarihi bir fırsat transferine de kimse hayır diyemezdi. Aslan, tüm dünyada büyük ses getiren operasyonla 25 yaşındaki golcüyü 1 yıllığına kiraladı.

Galatasaray, Avrupa’nın dev kulüplerini bile kıskandıracak bir forvet rotasyonuna sahip oldu. Şimdi herkesin aklında aynı soru var: Osimhen ile Icardi nasıl birlikte oynayacak?

ICARDI: HARİKA OLUR

Okan Buruk, Victor Osimhen fırsatı çıkar çıkmaz ekibiyle birlikte bu konu üzerine kafa yormaya başladı. İlk etapta Icardi’nin yaklaşık 2 aylık sakatlığı nedeniyle hemen bir taktik değişikliğine gerek yok. Ancak Buruk, yavaş yavaş bu ikiliyi birlikte kullanacak şekilde sistemini şekillendirecek.

Başarılı teknik adamın, Osimhen fırsatı çıktığında bu konuyu takımın yıldızı Icardi ile de paylaştığı, Arjantinli golcünün, “Harika olur” yanıtını verdiği kaydedildi. Şu anda başka tranfer yapılmasa bile Aslan’ın kullanabileceği güzel dizilişler var.

MÜTHİŞ HÜCUM HATTI

Galatasaray’ın şu anda forvet hattı dışında en güçlü olduğu bölge stoper hattı. Bu nedenle 3’lü savunmaya dönüş ilk seçeneklerden biri olarak görülüyor. 3-5-2 dizilişiyle geride Davinson, Nelsson ve Abdülkerim’den oluşan üst düzey bir savunma hattı, orta sahada ise Torreira, Sara, Kaan Ayhan, Berkan, Mertens ve Kerem Demirbay opsiyonlarıyla kalabalık bir göbek kurmak mümkün. Sağ kenarda Jelert, solda Jakobs var. Barış Alper ise her iki kanatta da kullanılabilecek bir isim. İleride de Icardi ve Osimhen’le müthiş bir forvet ikilisi olacak.

OSİMHEN KANAT FORVET

Diğer seçenek ise Osimhen’in kanat forvet olarak kullanılacağı 4-3-3 dizilişi... Yine orta sahanın merkezi 3 oyuncuyla dirençli hale getirilip, kanatlarda Osimhen ve Barış gibi atletik, hızlı, güçlü ve skorer iki yıldızla Galatasaray, rakiplere fazlasıyla sorun çıkaracak bir yapıya bürünebilir. Zaman zaman şu anki sistem olan 4-2-3-1 de kullanılacak.

(Fanatik)