Okan Buruk Osimhen'in golünde büyülendi: Avrupa'da ses getirecek

Süper Lig Galatasaray Okan Buruk
Okan Buruk Osimhen'in golünde büyülendi: Avrupa'da ses getirecek

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 3-0'lık Antalyaspor galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu. Buruk, Osimhen'in röveşata golü için "Avrupa'da ses getirecek" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında lider Galatasaray, Onvo Antalyaspor'u deplasmanda 3-0 yendi. Sarı kırmızılıların gollerini Mauro Icardi (2) ve Victor Osimhen kaydetti. Ligde namağlup yoluna devam eden Galatasaray puanını 25 yaptı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maçın ardından galibiyeti değerlendirdi.

"Mutluyum. Hem doğum günüm hem çok güzel maç oldu. 3 puan 3 gol, deplasmanda galibiyet rekorunu kırdık. 3 gollük ortalamayı devam ettirdik. Oyuncuların duyguları çok önemli. Dünya çapında önemli oyuncular. Onlarla çalışmak, Galatasaray formasını onların üzerinde görmek gurur veriyor. Galatasaraylıyım, Galatasaray altyapısında yetiştim. Bütün oyuncularıma teşekkür ederim. Burada çok mutluyum. Bu mutlulukta onların çok büyük payı var. 2 senedir şampiyonluk yaşıyoruz. Bunda katkısı olan yöneticilerimiz, eski yöneticilerimiz ve oyuncularıma teşekkür ediyorum. 2000 yılında Galatasaray 2 kupa kazandı. Tekrarlamak istiyoruz. Hem ligde hem Avrupa'da başarılı olmayı oyuncularımdan bekliyorum. Oyunun içerisinde iyi işler yaptık. Icardi'yi hiçbir zaman tartışmaya açmıyorum. Takıma yaptığı liderlik, rakip takıma hissettirdiği psikolojik baskı. Gol atıp atmaması önemli değil, sahadaki varlığı çok değerli. Onun aidiyeti çok önemli. Oyuncularımıza sahip çıkmamız, emeklerine saygı duymamız gerekiyor. Futbolun içerisinde bazen iyi olursunuz bazen kötü olursunuz. Oyunun içerisinde hep yüzde 100'ünü veriyor. Osimhen'i kısa bir süre kullandık. Gol sayılmasaydı çok üzülürdüm. Avrupa'da ses getirecek bir gol. Türkiye Ligi'nin kalitesini Avrupa'da göstermemiz gerekiyor. Batshuayi girdi, elinden gelenin fazlasını yaptı. Oynatamadığımız oyuncularımız oldu. Nelsson yine takımın önemli parçalarından biri olacak. Jakobs adalesinde sertlik hissetti. MR'dan sonra göreceğiz. Gözüken Elfsborg maçında oynaması zor ama Beşiktaş maçında oynayabilir. Önemli bir oyuncu. Bugün Berkan çok iyi oynadı."

BASIN TOPLANTISI

Tecrübeli teknik adam, ilk golü erken attıklarını 2-0'dan sonra daha da rahatladıklarını ve 3-0'ı da çok güzel bir golle yakaladıklarını dile getirdi.

"Antalya'dan galibiyetle döndüğümüz için çok mutluyuz." diyen Buruk, Beşiktaş derbisinden önce UEFA Avrupa Ligi'nde İsveç temsilcisi Elfsborg ile maçları olduğuna dikkati çekerek öncelikle Avrupa maçını düşündüklerini dile getirdi.

Elfsborg karşılaşmasından sonra Beşiktaş maçına hazırlanacaklarını aktaran Buruk, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Zorlu bir maç. Beşiktaş maçı da. Şampiyonluk yarışı içerisindeki takımların puan kaybına tahammülü yok. Beşiktaş maçında kendi sahamızda oynayacağız, kazanmak istiyoruz. Kazanmak için her zaman olduğu gibi iyi bir çaba sarf edeceğiz. İlk başta hedefimiz, Elfsborg maçı. Avrupa Kupası'nı biraz daha ön plana aldık. Ona hazırlanacağız. Orada kazanıp, oradaki yolumuza da iyi bir şekilde devam etmeye çalışacağız."

Osimhen de Galatasaray da mutlu

Buruk, övgüyle bahsettiği Nijeryalı oyuncu Victor Osimhen'in çok profesyonel, çok uyumlu, Galatasaray'da çok mutlu, Mauro Icardi ile anlaşmaların da çok önemli olduğunu dile getirdi.

Kadro zenginliğinin tatlı zorluğuna değinen Buruk, Galatasaray'ın başarısı için en iyi kim oynayacaksa formayı alıp onun sahaya çıktığını vurguladı.

Bazen çok sıkışık takvim içerisinde değişiklikler de yaptıklarını anlatan Buruk, şöyle devam etti:

"Bazen oyuncu dinlendireceğiz ama benim için önemli olan bu kadronun daha iyi olması. Yani hiç oyuncum olmasaydı, o zaman benim için daha zordu. O yüzden yani bu tatlı bir zorluk, güzel bir zorluk. Onları mutlu etmemiz gerekiyor. Gerçekten oyuncuların psikolojileri de çok önemli. Oynayıp, oynamamak onların için bazen mutlu veya mutsuz bütün hayatlarını etkileyebiliyor. O yüzden bu formayı paylaştıracağız. Ben adaletli olduğuma ve adaletli davrandığıma da inanıyorum. Öyle olmaya çalışıyorum."

Saha zemini nedeniyle iki takımdan birer futbolcunun sakatlandığına değinen sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, sol kanatta oynayan Yunus Akgün'ün sahanın en iyilerinden olduğunu sözlerine ekledi.