Athletico Paranaense, Tete için Galatasaray'la görüşüyor! Mali şartlarda anlaşma sağlandı

Galatasaray Transfer Tete
Athletico Paranaense, Tete için Galatasaray'la görüşüyor! Mali şartlarda anlaşma sağlandı

Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon kadrosuna kattığı Tete, Brezilya Serie A ekiplerinden Athletico Paranaense'nin gündeminde. İki kulüp, Brezilyalı futbolcunun transferi için görüşmelere başladı.

Galatasaray'ın geçen sezon kadrosuna kattığı fakat bir türlü beklenen katkıyı alamadığı Tete ile yollar ayrılıyor. Brezilya Serie A ekiplerinden Athletico Paranaense, Tete'nin kiralık transferi için Galatasaray'la görüşmelere başladı.

EKONOMİK FARKLILIKLAR ÇÖZÜLDÜ

Globo'da yer alan habere göre Galatasaray, Tete'nin Athletico Paranaense'ye kiralık olarak transferine izin verdi. İki kulübün ekonomik anlamda farklılıkları çözdüğü ve anlaşma sağlanması halinde Tete'nin Athletico Paranaense'ye transferinin tamamlanacağı belirtildi. Transfer için son kararı Brezilya ekibinin başkanı Mario Celso Petraglia'nın vereceği kaydedildi.

Athletico Paranaense, Tete için Galatasaray'la görüşüyor! Mali şartlarda anlaşma sağlandı - Resim : 2

FIFA CEZA VERDİ! TETE ÖDEYECEK

Galatasaray'ın geçtiğimiz yaz transfer döneminde Shakhtar Donetsk'ten kadrosuna kattığı Tete için Ukrayna takımının açtığı dava karara bağlandı.

Galatasaray'dan KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"FC Shakthar Donetsk tarafından profesyonel futbolcumuz Mateus Cardoso Lemos Martins ve Şirketimiz aleyhine FIFA nezdinde yaptığı başvuruya ilişkin olarak 11.07.2024 tarihinde FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu tarafından FC Shakthar Donetsk'in talebinin kısmen kabulü ile birlikte 2.389.776,24 Avro'nun, 8 Ağustos 2023 tarihinden itibaren işleyecek olan yıllık yüzde 5 faiz ile birlikte Mateus Cardoso Lemos Martins tarafından FC Shakthar Donetsk'e ödenmesine karar verilmiştir. FIFA kararı uyarınca Şirketimiz, Mateus Cardoso Lemos Martins ile birlikte FIFA kararında belirtilen tazminat miktarından müştereken ve müteselsilen sorumludur.

FIFA'nın 11.07.2024 tarihli kararına karşı CAS nezdinde temyiz yolu açık olup FIFA'nın ilgili kararı henüz kesinleşmemiştir.

Şirketimiz tarafından tazminat ödenmesi durumunda, futbolcu ile Şirketimiz arasında bulunan anlaşma uyarınca ödenen tazminat tutarı Mateus Cardoso Lemos Martins'e rücu edilecektir"

GALATASARAY PERFORMANSI

Mateus Tete, Galatasaray'daki ilk sezonunda toplamda 45 maça çıktı. Brezilyalı oyuncu bu maçlarda 3 gol atıp 6 asist yaptı.