Galatasaray, Fenerbahçe'nin 32 maçlık serisini bitirdi

Galatasaray Fenerbahçe Son Dakika Spor Haberleri
Galatasaray, Fenerbahçe'nin 32 maçlık serisini bitirdi

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında konuk ettiği Galatasaray'a 3-1 yenilen Fenerbahçe, sezonun ilk derbisinden boynu bükük ayrıldı.

Fenerbahçe, Süper Lig'de 32 maç sonra yenildi ve kulüp tarihinin en uzun yenilmezlik serisi noktalandı. Galatasaray, deplasmanda oynadığı son 12 lig maçını kazandı ve Fenerbahçe'ye ait olan lig rekorunu egale etti.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmaya iyi başlayan Galatasaray, 20. dakikada Dominik Livakovic'in kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. Ataklarını sürdüren sarı-kırmızılılar, 28. dakikada Dries Mertens'in golüyle farkı 2'ye çıkardı.

İkinci yarıya etkili başlayan Fenerbahçe, rakip kalede uzun süre baskı kurmasına karşın golü bulamadı. Rakibini sahasında karşılayan Galatasaray, ikinci yarıdaki ilk atağında 59. dakikada yeni transferlerinden Gabriel Sara'nın golüyle farkı 3'e çıkardı.

Fenerbahçe, 61. dakikada Abdülkerim Bardakcı'nın Fred'e ceza sahası içinde müdahalesiyle penaltı kazandı. 63'üncü dakikada Edin Dzeko'nun penaltı vuruşunu ağlara göndermesiyle Fenerbahçe farkı 2'ye indirdi.

Kalan bölümde başka gol olmadı ve Galatasaray sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Tarihinin en iyi başlangıcını tekrarladı

Sarı-kırmızılı ekip, ilk 6 maçını kazanarak Süper Lig tarihindeki en iyi sezon başlangıcını tekrarladı.

Kendi adına en iyi sezon başlangıcını Hollandalı teknik adam Frank Rijkaard yönetiminde 2009-2010 sezonunda 6'da 6 yaparak gerçekleştiren sarı-kırmızılı ekip, bu sezon bu başarısını yineledi.

Galatasaray, 7. haftada sahasında Kasımpaşa'yı yenmesi durumunda kendi rekorunu kırarak tarihi bir başlangıç yapacak.