Emmanuel Eboue'den flaş Wilfried Zaha ve Galatasaray açıklaması: Oraya gitmesi büyük hata

Futbol Spor Haberleri Galatasaray
Emmanuel Eboue'den flaş Wilfried Zaha ve Galatasaray açıklaması: Oraya gitmesi büyük hata

Bir dönem ülkemizde Galatasaray formasını terleten Emmanuel Eboue, Wilfried Zaha'nın Galatasaray'a transferini yorumlarken sarı-kırmızılı takım ve ülke futbolu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

2011/2012 yaz transfer döneminde İngiliz devi Arsenal'den Galatasaray'a transfer olan Emmanuel Eboue, sarı-kırmızılı takımın Fildişi Sahilli yıldızı Wilfried Zaha için Afrique Sports'a olay yaratan açıklamalarda bulundu.

"GALATASARAY'A GİTMESİ BÜYÜK HATA"

Afrique Sports'a konuşan Eboue, "Wilfried Zaha, Galatasaray'a gitmekle doğru bir karar vermedi. Ben Türkiye'de oynadım ve orası daha çok kariyerinin sonuna yaklaşmış oyunculara hitap ediyor." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE LİGİ'Nİ KİMSE UMURSAMIYOR"

Türkiye Ligi'nin ilgi görmeyen bir lig olduğunu söyleyen Eboue, "Zaha, önünde daha uzun yıllar olmasına rağmen kendini çok az ilgi gören bir lige kilitledi. Galatasaray, Türkiye şampiyonu oldu ama kimse bundan bahsetmiyor." dedi.

"YENİ BİR KULÜP BULMALI"

Wilfried Zaha'nın İspanya LaLiga'ya gitmesi gerektiğini söyleyen Eboue, "Eğer telefon numarası bende olsaydı, onu arayıp tavsiyelerde bulunurdum. Sezon sonuna doğru neredeyse hiç oynamadı. Kendini daha fazla geliştirebileceği bir kulüp bulması onun için iyi olur. Değişim istiyorsa İspanya'ya gitmeli. Orada oyun açık ve Zaha da bunu seviyor. Bu hedef ona iyi gelebilir." yorumunda bulundu.