Ali Baransel: Galatasaray istediğini alamadı, rotayı başka oyuncuya çevirecek

Futbol Galatasaray Transfer Süper Lig
Ali Baransel: Galatasaray istediğini alamadı, rotayı başka oyuncuya çevirecek

Transferde gaza basan Galatasaray, önce Tete'nin Panathinaikos'a transferini ardından da Jelert'in transferini KAP'a bildirdi. Sarı-kırmızılı taraftarları heyecanlandıran gelişmeler yaşanırken Ali Baransel, Galatasaray'ın transfer gündemini ile 8 numara arayışları ve Wendel'deki son durumu aktardı.

Kontraspor Youtube yorumcusu Ali Baransel, Galatasaray'ın transfer gündemini KAP'ta değerlendirdi. Baransel, Tete'nin ayrılığı, Jelert transferi ve sarı-kırmızılıların 8 numara arayışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Baransel'in açıklamaları:

GALATASARAY'IN LİMİT PROBLEMİ VE TETE'NİN MAAŞI

Galatasaray'da limitle ilgili bir problem vardı. Tete'nin gidişi Galatasaray'a nefes aldıracak. 4 milyon 750 bin euroluk bir bonservis geliri elde edecek Galatasaray. Yunanistan'daki meslektaşlarımla konuştum maaş durumu nedir diye. Onu çok merak ediyordum açıkçası. 4 yıllık kontrat, 2.2 milyon euroluk... Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, Konferans Ligi, şampiyonluk, bunlarla modifiye edilecek bir kontrat önüne konmuş Tete'nin. 4 yılda 8.8 milyon euro civarında da bir para kazanacak.

Galatasaray taraftarları derin bir oh çekmişlerdir diye tahmin ediyorum. Beklenen performansı veremedi. Sıkıntılı bir transferdi Shakhtar Donetsk ile ilgili sözleşme feshiyle ilgili problemler yaşanmıştı ama o işler de aşılmış gözüküyor.

Ali Baransel: Galatasaray istediğini alamadı, rotayı başka oyuncuya çevirecek - Resim : 2

"GALATASARAY PAÇAYI KURTARMIŞ OLDU"

Şu anda Galatasaray, Tete'nin Panathinaikos'a gitmesiyle birlikte rahat bir nefes aldı. Limitler konusunda bir rahatlama yaşayacaktır ve yine bonservis bedeliyle birlikte, Tete'ye harcadıkları paranın da büyük bir bölümünü kurtarmış olacaklar gibi gözüküyor. Ciddi de bir imza parası almıştı Tete. Bu imza parasının 3 milyon euroya yakın kısmı ikinci sene için yazılmıştı. Dolayısıyla o imza parasından da bu bonservisle birlikte Galatasaray paçayı kurtarmış oldu diyebiliriz.

"JELERT, DOUE'DEN DAHA ÖNDE OLAN BİR OYUNCU"

Galatasaray Doue ile ilgileniyordu, çok istekli ve arzuluydu bu transferde. 1 numara aslında Doue'ydi ama diğer taraftan da Jelert, ben iki futbolcuyu izlediğim zaman Jelert bence daha önde olan bir oyuncu. Hem fiziğiyle hem oyun aklıyla, hızıyla, dinamizmiyle... Dolayısıyla Jelert bence Galatasaray'a çok ciddi anlamda katkı sağlayacak bir oyuncu. Doue olmadı, Galatasaray hemen back-up'ını ortaya koydu. Bu da önemli bir şey. Bir liste vardır 2-3-4 oyuncu yazarsın biri olmazsa hemen diğerine gidersin. Galatasaray Doue konusunda ciddi anlamda çaba sarf etti ama belki de Jelert gibi Doue'dan daha iyi bir oyuncu alternatifi vardı ellerinde ve hemen o alternatifi bitirerek artık sağ bek noktasındaki soru işaretlerini gidermiş oldu Galatasaray.

Ali Baransel: Galatasaray istediğini alamadı, rotayı başka oyuncuya çevirecek - Resim : 3

"GALATASARAY'IN WENDEL TRANSFERİNDE İLERLEME YOK"

Şimdi tabii artık bundan sonra hedef 8 numara. Wendel konusunda pek bir ilerleme yok. Zenit'in o katı tutumu devam ediyor. Onlar da 8 numara konusunda, orta saha konusunda ciddi anlamda bir adım da atabilmiş değiller. Ivan Ilic transferi henüz tam netleşmedi. 1-2 isimle daha görüşüyorlar. Palmeiras'tan bir orta saha oyuncusuyla flört halindeydi Zenit ama Palmeiras 20 milyon euroluk teklifi kabul etmemiş.

"GALATASARAY ROTAYI ÇEVİRECEK"

Wendel'in yerini henüz tam anlamıyla dolduramadılar öte yandan 25 milyon euronun altına şu an inmeyen bir Zenit var. Galatasaray Wendel konusunda tahmin ediyorum ki istediğini şu an için alamamış gözüküyor. Rotayı başka isme çevirecekler.