Türkiye'ye gelen en kariyerli 5 futbolcu

Türkiye Ligi hiçbir zaman Avrupa'nın gözde liglerinden birisi olmadı. Ligimizin maç temposunun düşük olması, ülkemizin tutarsız futbol iklimi ve akademisizlik gibi nedenler Türk Liglerini Avrupa'nın büyük liglerinden uzaklaştıran en büyük etkenler. Hem burada yaptıklarıyla hem de dünyaya damga vurmalarıyla tanınmış, ligimize gelen en kariyerli 5 futbolcu.

Tarihin en iyi kadrosunu kuruyoruz deseler Roberto Carlos'u oraya yazmayacak tek bir futbol sever yoktur. 2007'de Fenerbahçe'ye imza atan Sambacı, tartışmasız ligimize gelen en büyük kariyer.
Dünyanın her yerinde futbol oynamış ve gittiği her yerde gittiği her yerin en büyük futbolcularından birisi olan Nicolas Anelka, 2005'te Fenerbahçe'ye imza atarken taraftar halen gözlerine inanamıyorlardı.

Dünya futbol tarihinin en büyük orta sahalarından birisi, tarihin en çok asist yapan oyuncuları sırasında 7. sırada olan Mesut Özil.
Özil, kariyerinin son zamanlarında yaşadıkları nedeniyle yeni neslin büyüklüğünü anlamadığı bir futbolcu. Tarihin en elit oyun kurucularından birisi olan Maestro, ülkemizde Fenerbahçe ve Başakşehir formaları giydi.
Görkemli bir Chelsea kariyerinden sonra Galatasaray'a gelen Drogba, kendi ülke tarihinin en büyük futbolcusu. Ülkemize gelen en büyük isimlerden birisi hatta belki de ülkemize gelen en kariyerli forvet oyuncusuydu.

Kafasının arkasında gözleri olan adam Guti, Real Madrid altyapısında yetişti ve ülkesi dışına bir kere çıktı. 2011'de Beşiktaş'a transfer olan Madrid efsanesi, ülkemize ayak basan en büyük oyunculardan bir tanesi.

Futbol Süper Lig Galatasaray Beşiktaş Fenerbahçe Trabzonspor