Oğuzhan Özyakup futbolu bıraktığını açıkladı

Kariyerinde Arsenal, Beşiktaş, Feyenoord ve Fortuna Sittard formaları giyen Oğuzhan Özyakup, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla futbolu bıraktığını duyurdu.

"Beni ilk keşfeden babamdı" diyen Oğuzhan 2008'de 16 yaşındayken AZ Alkmaar'dan Arsenal'e transfer oldu. 2012'de ise Hollanda yerine Türkiye Milli Takımı'nı tercih etti. Bu tercihte ise Abdullah Avcı ile görüşmesi etkili oldu.

Yine 2012'de ise Beşiktaş'ın "Feda" sezonunda Samet Aybaba'nın prensi oldu. Holosko, Quaresma gibi yıldızlarla birlikte oynayan Oğuzhan, ilk yıl 28 karşılaşmada 2 gol 8 asist kaydetti.

Kariyerinde inişli ve çıkışlı zamanlara denk geldi. Hollanda'ya geri döndü. Pandemi sebebiyle buradaki macerası çok kısa sürdü ve Beşiktaşlı taraftarlara yeniden merhaba dedi. Yıllar geçse de performansı ikna edici olmadı ve siyah-beyazlı kulüp her hangi bir sözleşme uzatma teklifinde bulunmadı.

Beşiktaşlı Oğuzhan olarak anılmak istediğini belirten Oğuzhan Özyakup,

Süper Lig'de Beşiktaş ile 310 maça çıkarken 35 gol, 62 asistlik performans sergiledi. 3 Süper Lig şampiyonluğunun yanı sıra, 1 Türkiye Kupası, 1 de TFF Süper Kupa şampiyonlukları yaşadı.

Beşiktaş Futbol Abdullah Avcı Süper Lig A Milli Takım